fredag 15 mars 2013

Fänkål och rotfruktssallad

Hej hopp redan fredag dagarna de går och går och livet rullar på.
Visst är det en härlig känsla som infinner sig med fredagar?
Dagen avslutade jag med att träna skivstång/indoor walking 90min en riktig igenom körare :)
När jag kom hem hade maken gjort en riktigt god middag köttfärsbiffar, bulgur, tsatsiki och grönsallad, så nu har en riktigt fin fredagskänsla infunnit sig :)

Jag tycker att det kan vara svårt ibland att variera sin sallad till maten eller att man är för hungrig för att orka göra en spännande sallad. För att åtgärda detta fenomen, så gör jag mellan varven en sallad som man kan använda flera dagar här är ett tips


Fänkål och rotfruktsallad
1 fänkål
1 granatäpple
1 rödbeta (rå)
1 morot
3 msk olivolja
1 citron (skalet)
1/2 pressad citron
1 tsk flytande honung
1/2 pkt persilja
salt

Finstrimla fänkålen
Ta ut kärnorna från granatäpplet
Skala rödbetan, moroten och riv dem grovt.
Blanda citronskal, citronsaft, granatäpplekärnor, olja, honung, persilja och salt.
Blanda ihop allt ordentligt.

16 kommentarer:

  1. Fredagar är härliga kvällar... dvs om man inte somnar alltför tidigt ;)

    Fänkål gör jag alldeles för sällan... tack för påminnelsen. Önskar dig en finfin helg!

    SvaraRadera
  2. Det här lät jättegott =) Sparar jag!
    Hoppas du får en fin dag. Kram

    SvaraRadera
  3. Fräsch sallad och fredag är en så mysig dag!

    SvaraRadera
  4. Mums, mums, så gott det låter!
    Ha en härlig helg!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Det här måste ju vara en sallad för mig som är fänkålssvag. Bokmärkt.
    :-)

    SvaraRadera
  6. Vi behöver ju variera vårt salladsutbud kom vi på här i veckan, det är ju perfekt med alla tips som kan hittas då! Granatäppelkärnor har vi ju dessutom hittat i frysdisken på ICA också, bonus där:)

    SvaraRadera
  7. Mm den låter god!
    Ha en fin helg
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  8. Låter spännande. Får fundera lite på det :)

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig sallad, & så vackert röd! Tack för tipset.
    :)

    SvaraRadera