lördag 19 januari 2013

Grön currygryta

I veckan gjorde jag en en god currygryta. Jag utgick från kokboken Jacobs Hälsokök det jag ändrade var att jag stekte med ekologiskt kokosfett (Jacob hade olivolja) och sedan hade jag i mer currypasta.
Färsk koriander hade jag på för syns skull för maträtten såg inte så rolig ut i färgen.
Sedan serverade jag svart råris till.
Här kommer min variant och mitt bidrag till kokboksutmaningen hos Eleonore tema: Hälsomat

Grön currygryta
500g kyckling
1 vitlöksklyfta
11/2 msk grön currypasta
1 msk honung
3dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl kokosmjölk
200g strimlad vitkål
1/2 pressad lime
1/2 zucchini
maizena
ekologiskt kokosfett utan smak
ev färsk koriander
ev salt

Strimla vitkål och hacka zucchini.
Hacka vitlök och skär kycklingen i mindre delar.
Stek kycklingen.
Fräs sedan vitlök, currypasta och honung tillsammans med kycklingen.
Tillsätt vatten, buljong, kokosmjölk  och limesaft.
Lägg i zucchini, vitkål och låt koka ca 4 min.
Red av med maizena och ha i ev salt.
Garnera med koriander.

 Har ett gott recept på essenns Sweet red pepper från denna kokbok också se recept här..


Nu skiner solen så vackert tar nog på min joggingskorna och ger mig ut en sväng i detta vackra väder.
Ha det gott:)

2 kommentarer:

  1. Oh, vilken god gryta! Det här receptet ska jag spara! :)
    Och tack för din kommentar hos mig!
    Vad roligt med nya läsare! Och vad roligt med en ny hälsoblogg! Ska kika runt hos dig! Ska lägga till din blogg i mina favoriter! )
    Ha en fin kväll!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Kul att du tittar in hos mig. Hoppas du fortsätter läsa mina inlägg:)
    Ha en riktigt kväll du med:)

    SvaraRadera