onsdag 13 oktober 2010
Citruslax med Chili och Bön- och mangosalsa
Citruslax med chili
Den här laxen är jätte god. Den ska marineras ca en timme, men sedan in med den i ugnen 10-15 min.
Marinad: till 4 st laxfiler
1 citron
1 lime
1-2 chilifrukter skivade
1 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Lägg laxen i en plastpåse och häll i marinaden. Vänd på påsen ett par gånger under marinerings- tiden som är 1 timme. Lägg allt från påsen i en ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen ca 10- 15 min i 200°
Bön- och Mangosalsa
Den här salsan är jätte god till laxen. Inspiration till salsan är hämtat från tidningen Topp Hälsa nr 8 2010
400g kokta bönor från burk eller hemkokta (t.ex kidneybönor, vitabönor)
4 st salladslökar
1-2 dl mango
1st chilifrukt
1dl hackad persilja
3 msk olivolja
salt, svartpeppar
Blanda allt i en skål och smaka av med salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
I dag blir det en grönsaksgratäng med ostsås.
SvaraRaderaKanske provar bön salsan i morgon..=-)
Det lät gott. Bön-salsan passar till det mesta bara testa på.
SvaraRaderaHa det bra
vad gott med lax och bönsalsa :)
SvaraRaderahoppas att allt är bra med dig!?
ursäkta sena svar på kommentarer, har så mkt att stå i. ta hand om dig! kram