tisdag 19 oktober 2010

Bokmys


Nu när det är höst tycker jag att det är mysigt att koka lite te och läsa en bra bok. Jag har mina läsperioder oftast på sommaren och på hösten.
Ett gott te som jag kan rekommendera som jag dricker en del av just nu är ekologiskt Blå passion
(grönt te med blåbär och passionsfrukt) köpt på Stallbackens Handelsbod i Örebro.
Nu kommer lite boktips

Tusen strålande solar av Khaled Hosseini
Är en stark och gripande historia som handlar om livet i Afghanistan.
Två fasansfulla kvinnoöden skildras. Mariam är femton år när hon tvingas gifta sig med en man som är 30 år äldre. Efter 20 år i ett våldsamt äktenskap får Mariam sällskap av den unga Laila som blir hustru nummer två.
De båda kvinnorna uthärdar det upptrappade våldet, i hemmet och på Kabuls gator. De två kvinnorna kommer varandra mycket nära och hjälper varandra.
Man blir arg och ledsen när man läser denna bok men jag rekommenderar ändå att läsa den.
Den är lättläst men i mitten av boken tycker jag att den blir lite seg. Men i slutet är den som allra bäst.

Postcard killers av Liza Marklund och James Patterson

Har läst alla Liza Marklunds böcker men denna bok är nog den svagaste. Den känns lite tunn och jag saknar den riktiga spänningen och den är lite förutsägbar.
Men jag tycker ändå att den är värd att läsa. Den är väldigt lättläst, så det gör inget om man är trött när man läser den, för att det är lätt att hänga med i handlingen.
Boken handlar om ett ungt par som media kallar "The postcard killers" eftersom de postar vykort i varje stad som de har dödat ett ungt par.

Vampyrens Märke av P.C Cast& Kristin Cast

Denna bok började läsa i Kroatien, när jag hade läst ut den bok jag hade med mig. Jag hade köpt denna bok till dottern och hon tyckte den var så bra, så hon hade läst den redan tre gånger.
Jag tycker att denna bok var bra och lätt att läsa. Det händer mycket i boken så man vill gärna streckläsa den. Jag förstår att många tonåringar tycker om boken. Jag har även läst boken som kom efter som heter Sveket. Det finns fler böcker i denna serie så jag får nog läsa mer om vampyrer framöver.

Den 16 åriga Zoey blir märkt i pannan med vampyrens märke. Det innebär att hon måste lämna sitt gamla liv och börja om på nytt. Man får nu följa Zoey i den nya skolan nattens hus.

Visste du att om du läser sex minuter sänker du stressen med 68 procent.

3 kommentarer:

 1. Det är mysigt att krypa upp i soffan med en kopp te och en bok. Jag har också läsperioder. Just nu läser jag inget, men saknar en bra bok. Tack för tipsen. Jag är innen lite på vampyrer just nu så den sista boken är ett tips jag nog kommer att kolla upp.

  SvaraRadera
 2. Mysigt! Vilket gott te det låter som, måste jag prova. Bra med boktips, jag är så läs-sugen nu p nåt "vanligt" och inte massa faktaböcker, så ditt tips kom väldigt lägligt. Kan nog bli vampyrboken, har läst Marklunds redan. Den första ska jag nog titta närmare på oxå, men just nu älskar jag vampyrer!! :D

  SvaraRadera
 3. Jag tror att du kommer gilla båda böckerna Carita.
  Erika tycker du om vampyrböcker kommer du säkert att gilla Vampyrensmärke. Jag har inte läst andra vampyrböcker,så jag vet ej om de bättre sämre än andra i samma kategori.
  Ha det bra

  SvaraRadera