söndag 22 augusti 2010

Kroatien


Ja nu har man blivit 40år och det känns bra. Resan till Kroatien var helt underbar, vilket vackert land, så valet av plats att fylla år på var helt rätt.
Målet med resan var att få massa ny energi och att få njuta av ”att vara här och nu” och att slippa alla måsten som man lätt skaffar sig i vardagen. Att ta dagen som den kommer och att umgås och uppleva saker tillsammans och få fina minnen som man bär med sig genom livet.

Vi hade bokat privat boende på en liten ort som heter Brodarica
som ligger i Dalmatien en timmes bilresa söderut från Zadar.
Vi flög till Zadar och sedan hade vi en hyrbil.
Förutom bad och sol så var vi bl.a på två Nationalparker" Kornati" och "Krka" dessa två ställen var helt olika men helt magiska.

Krka är en flod som är 75km lång har två praktfulla vattenfall som sedan bildar sjöar och forsar omgivna av grönska.

Kornati består av 147 öar som nästan alla är obebodda. Vi åkte med en båt en heldag i denna vackra skärgård och såg delfiner på håll. Vi stannade två gånger på två olika öar på ena ön hade de vilda åsnor som vandrade runt, så söta.

På min födelsedag var vi i en gullig stad som heter Trogir en riktig pärla med många fina byggnader. Stadskärnan ligger på en ö och omgärdas av en mur som har två portar. En bro förbinder ön med fastlandet.
Lunchen denna dag åt vi på en mysig restaurang jag åt en helt underbar ostomelett med tomatsallad och ett glas vitt vin.
Vi var i Kroatien i 10 dagar, men ville ändå inte åka hem så vi åker tillbaka när tillfälle ges.

4 kommentarer:

 1. Grattis i efterskott på din födelsedag! Verkligen vackra bilder från eran resa. Har aldrig varit i Kroatien, men det verkar underbart! :)

  SvaraRadera
 2. Kan varmt rekommendera att åka till Kroatien.
  Ibland var det så vackert så det kändes som man var i en saga.

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder, man kan ju inte göra annat än att längta dit när man ser dem:)

  SvaraRadera
 4. Jag längtar tillbaka känns såå länge sedan jag var där

  SvaraRadera