onsdag 24 september 2014

Kabanossgryta

Hej och hopp dagarna studsar fram. Tänk i dag har jag valt ut en gåva som jag ska få från kommunen för att jag jobbat 24 år som pedagog på förskola:)

Blev sugen på en höstig gryta och fick inspiration ifrån "En smak sak" riktigt god blev den:)
Smakade extra bra efter ett joggingpass:)

Kabanossgryta ca 4 port
Två nävar torkad svamp (trattkantareller och svarttrumpetsvamp) Eller färska kantareller ca 200g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
6 kabanosskorvar
1 dl avrunnen syltlök
1 dl smörgåsgurka
1 burk ca 290g svarta urkärnade oliver
2 dl crème fraiche
3 dl vatten
soja ( jag använde ekologisk ljussoja )
maizena till redning
svartpeppar
mejram
sambal oelek
ev salt
Fräs hackad lök, skivad vitlök och strimlad paprika i smör.
Tillsätt skivad korv, peppar, mejram, soja, sambal oelek, syltlök, strimlad smörgåsgurka och oliver. 
Klicka i crème fraiche + vatten och låt puttra en stund red av grytan om du tycker den blir för tunn. Smaksätt ev med mer kryddor och salt.

Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg

10 kommentarer:

  1. 24 år! Det imponerar! Grattis! :-)

    SvaraRadera
  2. Vilken god gryta! Den ska jag prova...

    SvaraRadera
  3. Enkla och goda korvrecept kan man aldrig få för många av! Det här lät gott!
    24 år var en lång tid, imponerande! Hur orkar du? ;) Trevligt med en gåva som ett litet tack.
    Trevlig helg, kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. 24 år är en lång tid, men tiden har gott fort har jobbat på lite olika ställen under dessa år. Men visst är det jobbigt vissa stunder att jobba inom förskolan, men jag har drivkraften och känner att jag vill ge barnen en bra start och visa dem möjligheterna att upptäcka naturen på ett pedagogiskt sätt:)

      Radera
  4. De där låter jättegott! Goa korvar är verkligen fantastiskt! Grattis till presenten och arbetet =), vad blev det för någon present? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev Efva Attling smyckset halsband, armband, örhängen får presenten i dec på en fest:)

      Radera
  5. Ojojoj, 24 år det är inte illa! Och det låter som en alla tiders present som är på väg.
    Gryta har vi gjort i någon liknande variant fast så med kyckling i också, så gott med den kryddiga korven och syltlöken i.
    Kramar till dej

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska bli kul att få den fina presenten.) Spännande att ha kyckling i oxå det ska jag testa:) Kram på er

      Radera