lördag 3 november 2018

Nej och åter nejSenaste bokcirkelchatten pratade vi om boken Nej och åter nej av Nina Lykke
Ingen av oss i bokcirkelchatten gillade boken. Vi upplevde alla att boken var deprimerande, man blev nästan lite låg av boken. Författaren har grävt ner sig i det mänskliga psyket och vad som styr våra relationer. Det är en bitsk roman som gestaltar ett par i kris, men också dagens samhälle.
Jag hade förväntningar på att boken skulle vara skriven humoristiskt och med ironi, men det som kanske kunde ha varit lite åt det hållet var första kapitlet.
Även om vi var irriterade på karaktärerna, så gav ändå boken många bra diskussionsfrågor och jag kommer ändå att komma ihåg boken. Den skildrar en del av vår samtid och alla krav som vi förväntas leva upp till.

Ingrid och Jan har varit gifta i ett kvarts århundrade. Sönerna är stora nog att räknas som vuxna men uppför sig som hotellgäster. För Ingrid har både familjelivet och läraryrket mist sin glans. Jan, däremot, har blivit befordrad till departementschef och drömmer om sin femton år yngre kollega Hanne. Hanne som i sin tur är i färd med att bli förbisprungen på familjefronten när väninnorna gifter sig och skaffar barn.

Läs gärna vad de andra i bokcirkelchatten skrev Boktokig, Endast- Eböcker, Bokmumriken

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg

4 kommentarer:

  1. Då ska jag inte läsa den i alla fall. Jag tycker att mörkret ute får en att bli nog så låg den här årstiden... Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet!

    Jag kommer aldrig glömma när hon bodde i bilen :-)

    SvaraRadera