söndag 6 augusti 2017

Halloumibiffar

Oj vad tiden går :) Jag har redan varit ledig i fem veckor och i morgon är det dags att börja jobba igen. Ska under närmsta veckorna försöka sammanfatta några inlägg om till om Gotland och min senaste resa jag gjorde i Norge där jag bl.a vandrade/klättrade upp på nord Europas högsta berg Galdöpiggen. Men idag bjuder jag på ett vegetariskt recept:)

Halloumibiffar (inspiration från ica)
250 g morötter
1 halloumiost (200 g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
salt, svartpeppar
olja
Sätt ugnen på 225°
Skala morötterna. 

Riv morötter och halloumi grovt.
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes svartpeppar och lite salt

Forma till 8 biffar med oljade händer och lägg på en smörad form. 
Pensla med olja på båda sidor.
Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.


Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

4 kommentarer:

  1. Halloumi kan vi äta på kors och tvärs, tröttnar aldrig på den härliga smaken (och faktiskt gnisslet också:).

    Ser ut och låter som att du haft en bra och spännande händelserik sommar, härligt!
    Ha en bra fortsatt förstajobbvecka,
    kram på dej!

    SvaraRadera
  2. Såå gott gillar oxå gnisslet:)
    Sommaren har varit fantastisk ska försöka summerar den i några inlägg:)

    SvaraRadera
  3. Lockande recept! Vad serverar du till dessa biffar? På tal om gnissel – prova norrländsk kaffeost! Det gnisslar också fint om den. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har serverat med klyftpotatis och sallad. Ibland bara sallad.
      Kaffet låter spännande😊

      Radera