Oj vad tiden går :) Jag har redan varit ledig i fem veckor och i morgon är det dags att börja jobba igen. Ska under närmsta veckorna försöka sammanfatta några inlägg om till om Gotland och min senaste resa jag gjorde i Norge där jag bl.a vandrade/klättrade upp på nord Europas högsta berg Galdöpiggen. Men idag bjuder jag på ett vegetariskt recept:)
Halloumibiffar (inspiration från ica)
250 g morötter
1 halloumiost (200 g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
salt, svartpeppar
olja
Sätt ugnen på 225°
Skala morötterna.
Riv morötter och halloumi grovt.
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes svartpeppar och lite salt
Forma till 8 biffar med oljade händer och lägg på en smörad form.
Pensla med olja på båda sidor.
Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter @millafunderar
Halloumi kan vi äta på kors och tvärs, tröttnar aldrig på den härliga smaken (och faktiskt gnisslet också:).
SvaraRaderaSer ut och låter som att du haft en bra och spännande händelserik sommar, härligt!
Ha en bra fortsatt förstajobbvecka,
kram på dej!
Såå gott gillar oxå gnisslet:)
SvaraRaderaSommaren har varit fantastisk ska försöka summerar den i några inlägg:)
Lockande recept! Vad serverar du till dessa biffar? På tal om gnissel – prova norrländsk kaffeost! Det gnisslar också fint om den. :-)
SvaraRaderaJag har serverat med klyftpotatis och sallad. Ibland bara sallad.
RaderaKaffet låter spännande😊