söndag 23 juli 2017

Raukar Gotland

                                          Klinteklinten ett litet raukområde

Jag och maken har varit på Gotland i tio dagar, så mysigt gillar verkligen Gotland.
Den första veckan bodde vi i ett litet hus i Åminne en bit från Slite.
De andra dagarna bodde vi på B&B, vandrarhemsliknande och hotell.
Jag har sett och upplevt mycket fina ställen under dessa dagar och tänkte börja med en sammanfattning av de Raukställen vi sett.
Att se naturens egna naturskulpturer är så rogivande och fascinerande.


Kungenssal ligger i naturreservatet Mullvalds strandskog. Väldigt speciellt område raukarna ligger i skogen. Det finns en fin sandstrand och det är fint att bara gå runt att strosa runt. Bra plats att ta med picknick och bada. Det finns inte några skyltar direkt hit utan vi åkte via gps. Vägen är är gropig, så man får köra försiktigt.


Folhammar som ligger vid Ljugarn, så fint ställe här var vi två gånger en gång på dagen och en gång på natten. Raukarna varierar i storlek upp till sex meter. De ligger på en klapperstensstrand. Här finns gott om plats om man vill ha med sig picknick eller bara vara. På kvällen och natten var det magiskt vackert :)


Vid ön Asunden öster om Slite ligger detta fantastiska ställe. Här är också ett bra picknick ställe lugnt och fridfullt.

Langhammars raukområde Fårö det är många raukar och fint, men det finns finare ställen. Det var mycket folk när vi var där.

Gamlehamn Fårö här var vi sent på kvällen väldigt rofyllt


Lergrav i Rute har spännande raukar på en höjd jag var här på dagen. Maken var här och nattfotograferade också, medans jag var i stugan och läste bok :) Är man här på kvällen/natten rekommenderas myggmedel.

Holmshällar är en udde på östra Storsudret. Naturen här är väldigt speciell och  det bjuder på ett underligt rauklandskapet. Här kan man vara en stund och bara njuta.


Hornburgsgubben som ligger i Hoburgen. Den rauken är inget speciellt tycker jag, men området runt omkring är helt fantastiskt. Hit vill jag tillbaka och ta med lunchen och vandra runt känns som Wales :)

Ha det gott 
Kram Milla 
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar
Alla bilder i detta inlägg är tagna av maken: Ove Lundkvist

6 kommentarer:

 1. Trevligt inlägg med mycket fina foton!
  Rent spontant låter Mullvad strandskog som en plats vi kommer besöka under våra veckor på Gotland.
  Inga skyltar betyder inte så mycket turister, vilket passar oss perfekt :)
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack😊 Vi var ensamma när vi var där👍 Tror att du skulle gilla Asunden och Folhammar blev mina favoriter och miljön runt Hoburg
   Kram Milla

   Radera
 2. Jag har aldrig varit på Gotland men skulle gärna göra ett besök. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh hoppas du kommer dit är et underbart ställe:)

   Radera
 3. Fantastiska bilder! Och informativ text! Vill man ha inspirerande utflykts- och resetips så ska man definitivt läsa din blogg! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du fina😊 På enkel ställen var det mycket turister men inte på alla😊

   Radera