söndag 1 januari 2017

Utmaningar 2016 och 2017


Utmaningar 2016 och 2017
Nytt år och dags att kolla hur har det gått med 2016 års utmaningar läs här vad jag skrev förra året....

När jag under 2015 har haft svårt att träna som jag är van vid (skadat mig i höger höft och vänster arm)
Har jag försökt att hitta någon träningsform som är lindrigare under denna period. Jag har då försökt att simma och att gå på Hathayoga/Yinyoga.
Jag har märkt att när jag simmar, så är jag rädd för att få kallsupar och därför har jag huvudet högt. Jag ser ut som en struts. Min utmaning blir under 2016 att lära mig att simma mer effektivt och skonsamt skulle gärna vilja lära mig grunderna i crawl.


Hur har det gått?
Simningen förvärrade min arm i början av året och min kiropraktor rekommenderade mig att be någon titta när jag simmade, för att se om jag vred armen på något sett.
Jag bad min yogalärare som också är en gammal tävlingssimmare att kolla på mig. Hon såg direkt att så fort jag ökade farten när jag simmade, så vred jag armen plus att jag spände armen och handen.
Min läxa blev att lära mig simma avslappnat och simma lite krafsande. Plus att jag måste lära mig att flyta när jag simmar bröstsim. Våga ha ansiktet i vattnet.
Jag köpte simglasögon direkt och har under några tillfällen under året tränat på detta, inte lätt när man är rädd för att få vatten i ansiktet, men det går bättre och bättre.

Jag kommer under 2016 fixa så att jag får fler E-fakturor. Gillar inte E-fakturor vill hellre ha mina räkningar på papper. Men känns inte försvarbart att kasta så många kuvert och papper i soporna varje månad.  

Hur har det gått?
Några E-fakturor har jag fixat under året. Men långt ifrån alla skulle behöva göra en kraftansträngning på detta. Hindret har varit att makens namn har stått på några räkningar som jag betalar och då går det ej att göra E-faktura. Men det går att lösa bara man bestämmer sig.

Min matutmaning 2016 blir att handla fisk över disk och börja prova andra sorters fisk än det jag är van vid. Jag har en kokbok som länge stått i min bokhylla, som nu ska få vara min handledare i denna utmaning. Jag ska minst ha lagat 5 recept från boken innan 2016 är slut och jag ska veta mer om rundfisk, plattfisk, feta fiskar, exotiska fiskar och skaldjur.
Boken heter Fisk á la Aldo från musslor till svärdfisk


Hur har det gått?
Denna utmaning hade jag glömt, så inget gjort på den.

Nya utmaningar 2017
Det känns som jag ska fortsätta med simningen som jag påbörjat även om det inte är min favorit träning. Innan 2017 är slut ska jag kunna simma bröstsim avslappnat och doppa huvudet i varje simtag. Jag ska också ha använt den privatlektion i simning jag vunnit i en tävling.

E-fakturorna är bara att fortsätta med ska vara löst innan sommarn.

Matutmaningen blir att förverkliga det jag tänkte med kokboken om fisk under 2016

En ny utmaning under 2017 är att få ordning på min mejl både hemma och på jobbet. Ta bort mejl oftare och se om det går att synka på mina enheter på min hem mejl. Nu försvinner inte mejlen om jag tar bort från datorn är de kvar i Ipaden, så länge det är så vill jag inte ha mejlen i telefonen. Vill inte hålla på att ta bort mejl på så många ställen.
Läste på Twitter för ett tag sedan där Terracycle skrev att 65 sparade mejl förorenar lika mycket som att åka bil 1km.

4 kommentarer:

  1. God fortsättning! Låter som spännande utmaningar som du har framför dig. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Spännande att se dina utmaningar och hur det gått! Du är tapper, som kämpar på med simningen. Själv gillar jag både simning och e-fakturor. De sistnämnda är underbara, för jag gillar verkligen inte att få hem en massa onödiga papper. Önskar dig lycka till med utmaningsåret 2017! :-)

    SvaraRadera