En lätt sallad som passar till de flesta maträtter. Inspirerad av Paulo Roberto
Sallad på haricots verts med rostade pinjenötter
250 g haricots verts, färska eller djupfrysta
25 g pinjenötter
1/2 skivad rödlök
2 tsk färskpressad citron
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
Skiva löken tunt
Skölj de färska bönerna. Lägg dem i kokande, lättsaltat vatten och koka i ca 3 minuter.
Djupfrysta bönor kokas enligt anvisningar på paketet.
Koka inte för länge, bönorna ska behålla sin spänst.
Häll av kokvattnet och spola av bönorna med kallt vatten. Låt rinna av väl.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Pressa citronen.
Häll citronsaft, olja och salt i en skål och rör om.
Tillsätt bönor, den tunt skivade rödlöken och pinjenötter och blanda ordentligt.
Smaka av med salt.
Ni som följer mig på Instagram vet att jag förra veckan var i Italien. När maken och jag checkat bilderna därifrån kommer det att komma en del inlägg om den resan som gick i matens tecken.
I går firade vi sonen som fyllde 25-år och idag ska vi vara barnvakt åt barnbarnet för första gången:)
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar
Låter supergott. Gillar grönsaker. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaDet är smarrigt😊
Radera