tisdag 24 maj 2016

Modena


Här kommer mitt första inlägg från min mat och kulturresa till Italien som jag var på i slutet av april.
En tisdag i april åkte vi fyra stycken förväntansfulla personer till Italien. Vi flög först till Frankfurt och sedan vidare till Bologna. Från Bologna åkte vi taxi till staden Modena där vi bodde två nätter.

Modena ligger i regionen Emilia-Romagna i norra Italien. Modena är känd för sin produktion av balsamvinäger och motorindustrin med kända bilmärken som bl.a Ferrari, Lamborghini. Parmesanosten tillverkas också i denna region. Modena har också en mäktig katedral. Den berömda personen Luciano Pavarotti kommer från Modena.

När vi gick runt för att bekanta oss med staden hamnade vi nästan direkt på den mäktiga katedralen.


Första kvällen åkte vi till restaurangen Antica Moka som är en av de mest rekommenderade Guide Michelin restaurangerna i Modena. Vi valde en avsmakningsmeny som var kockens val och bestod av 7 rätter med tillhörande vinpaket. Maten var helt otroligt god och vinet till de olika rätterna satt som en smäck. Det serverades bl.a fasanbröst fyllt med prosciutto och balsamvinäger och fruktchutney, tortellini med ankleverpastej och apelsin, pasta med murklor, vaktelägg och kronärtskocka.
Vi hade servitörer runt oss nästan hela tiden som såg till att vi hade det bra. Ägarinnan kom och hälsade på oss, en riktigt charmig dam som inte kunde ett ord engelska :)
  
Ha det gott
kram Milla
följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar


4 kommentarer:

 1. Mums, det vattnas i munnen!
  Smart att ta en avsmakningsmeny, så man får prova på flera av deras läckerheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt bra och kul, för man visste inte vad man skulle få innan :)

   Radera
 2. Vad roligt med matresa till Italien. Italien har ju grymt bra mat. Och mängder av goda viner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en härlig resa fler inlägg kommer :)

   Radera