fredag 13 maj 2016

Kokosrostad kycklingfile

En rolig rätt att servera både till vardags och till fest. Kycklingfiléerna är vända i kokos och riset är blandat med bl.a paprika, som tillbehör stekt lime.

Kokosrostad kycklingfilé med spicy rice och stekt lime 4 port
Inspiration från Linas matkasse
600g kycklingfiler
3 st lime
1st grön paprika
1st röd paprika
1 pkt riven kokos
1 st rödlök
ris till 4port
rapsolja
salt
svartpeppar
4 msk japansk soja
2 tsk socker
11/2 tsk sambal oelek
11/2 tsk malen ingefära
2 st pressade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 250°
Koka 4 port ris
Häll 1/2 påse riven kokos på en tallrik.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. 
Vänd kycklingen i kokosen och gnid in kokosen i kycklingen.
Lägg kycklingen i en ugnsform och ha på 1 msk rapsolja
Tillaga kycklingen i övre delen av ugnen i ca 20 min eller tills kycklingen är färdig
Blanda juice från 1 st lime, soja, socker, sambal och ingefära
Skär paprikorna i mindre bitar, klyfta rödlöken och halvera 2st lime
Stek limen på köttsidan i lite olja i en stekpanna i ca 1 min. Lägg på ett fat.
Stek paprikorna. rödlöken och pressade vitlöksklyftorna i lite olja ca 3 min. Blanda i ner kokt ris och sojadressing och låt steka någon minut. 
Strö kokos över riset och servera med kycklingen och lime. 

Vad har ni för planer under helgen?
I kväll ska maken och jag på trerätters middag och samtidigt se på teater, ska bli mysigt.
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

3 kommentarer:

  1. Åh det där lät som en rätt i min smak! Den ska provas, tack för inspo!

    Kram jenny

    SvaraRadera
  2. Bara goda smaker, låter som något som vi också verkligen gillar! Gott att smaksätta och blanda riset med annat som omväxling.

    Kramar

    SvaraRadera