På bokrean köpte jag 5:2 kokboken av Angela Dowden. Nu har jag testlagat en maträtt och den var riktigt god. Jag har läst boken och tycker att den har en bra beskrivning av 5:2 och rätt bra tips. Dock tycker jag att det är för många ingredienser i maträtterna. Det kan upplevas krångligt för den som inte lagar så mycket mat. Kokboken kan beskrivas som en ny tappning av Viktväktarna med utländsk touch. Jag kommer säkert prova fler recept från boken, för den ger inspiration att prova lite andra kombinationer på t.ex kryddor. 5:2 är inget för mig, men det kan säkert vara bra för många som inkörsport till sundare livsstil. I receptet står det att det ska vara för fyra personer (som följer 5:2) men om man som jag inte följer 5:2 ,så räkna att det räcker till ca 3 portioner. Jag serverade naanbröd och en grönsallad till grytan.
Fisk och tomatgryta
1 gul lök (finhackad)
4 vitlöksklyftor (skivade)
1 tsk ingefära (skalad och riven)
1/2 tsk malen gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
500 g vita fiskfiléer (torsk el kolja, skurna i mindre bitar)
1 burk krossade tomater
2 tsk havssalt
2 tsk socker
Fräs löken mjuk
Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor
Lägg i fisken och rör om försiktigt
Tillsätt tomater, salt och socker
Lägg på lock och låt sjuda i 7-10 minuter
Snart är den rosa oktober månaden slut. Jag har idag lämnat ett bidrag direkt till cancerforskningen och har i år bojkottat att köpa saker med rosa bandet kommersen. Varför kanske ni undrar läs detta inlägg så förstår ni.
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar
Lite märkligt...Just den rätten provlagade jag också ur den boken, för två år sen :)
SvaraRaderaVad jag skrev kan man läsa här: http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/09/52-kokboken-veckans-kokbok_22.html Ha de!
Ha ha vad komiskt när det finns så många rätter att välja på :)
RaderaSka kolla vad du skrev :)
Mums! Jag älskar allt med tomat som bas!
SvaraRaderaKram Jenny
Härligt det gör jag med :)
Radera