lördag 1 november 2014

Sjukhuskatten Oscar

Sist vi hade vår bokcirkelchatt Boktokig, Endast Eböcker och jag läste vi boken Sjukhuskatten Oscar av David Dosa översättare Lottie Eriksson.

David har skrivit en intressant bok om en katt som bor på ett vårdhem för dementa människor.
Katten Oscars känner på sig när en patient ska dö. Oscar vet mer än vårdpersonalen när patienten inte har så långt kvar. Han hoppar då upp i sängen och lägger sig till rätta och håller patienten sällskap de sista timmarna. Läkaren David tror först att det bara är en tillfällighet, men det händer gång på gång och David börjar prata med de anhöriga och vårdpersonalen om det. Det är en bok som ger en inblick i demenssjukdom och hur det är att jobba med det och att vara anhörig. Man får ta del av olika människoöden, en del mycket gripande. Vi i bokcirkeln var överens om att det var en bra och lärorik bok som vi gärna rekommenderar att läsa.
Nästa bok i bokcirkeln är 438 dagar av Johan Persson & Martin Schibbye häng på om du vill bokchatten är 1 december mer info finns hos Boktokig när det börjar närma sig.

Här kommer ett litet tips på en annan variant av tacos

                                                    Kycklingtacos se recept här


Önskar er en lugn och fin Allhelgonahelg 


Kram Milla 

Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg

4 kommentarer:

  1. Vilket fint foto foto med alla ljusen på kyrkogården!

    SvaraRadera
  2. Ja, djur är allt bra klokare ibland än vi människor. Vi var också och tände ljus i minneslunden för våra nära och kära som lämnat oss, det är en sådan fantastisk känsla en sån kväll. Mäktigt med alla ljus och allt inger en sådan tröst.
    Kramizar!

    SvaraRadera