Jag ville testa att göra biffar av gröna linser och hittade ett recept från bloggen Ät mer vegetariskt jag har ändrat lite så här blev min variant. Biffarna blev smakrika och riktigt mättande. Av denna sats blir det rätt många biffar, så är man inte så många som ska äta så styckfrys de färdiga biffarna.
Gröna linsbiffar med ajvar ca 6 port
4 dl torkade gröna linser
1 st gul lök
1/2 dl dinkelmjöl
1/2 dl havrekli
2 pressade vitlöksklyftor
2 ägg
2 dl ajvar
1 tsk gurkmeja
1 krm Tabasco
1 hackad chili (röd)
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Smör eller olja att steka i
Skölj linserna
Blötlägg linserna i kallt vatten ca 1 timma (ej nödvändigt men förkortar koktiden)
Skölj linserna igen och häll på nytt vatten 8 dl och koka linserna med 2 tsk salt låt koka tills de blir mjuka ca 20 min. Skölj dem sedan i kallt vatten och lägg de sedan i en bunke.
Finhacka löken och bryn den lätt i lite smör.
Finhacka chilin och ta bort kärnorna
Blanda ner mjöl, havrekli, pressad vitlök, ajvar, finhackad chili, brynta löken och kryddorna.
Rör sist i äggen.
Klicka ut smeten i stekpannan och forma med hjälp av skeden till biffar och stek dem i lite smör eller olja några minuter på varje sida.
Vi åt biffarna med coleslaw
Coleslaw
5 dl finstrimlad vitkål
1 liten gul lök
2 morot
1 dl naturell yoghurt,
2 tsk dijonsenap
en klick honung
salt
svartpeppar
Strimla vitkålen med osthyvel eller kniv.
Skär tunna lökringar
Strimla morötterna med en osthyvel
Häll allt i en skål och blanda i yoghurt, dijonsenap, honung, salt, peppar
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg
Låter gott!
SvaraRaderaMumsigt:)
Radera