torsdag 4 september 2014

Biff à la Lindström

Tänk jag som hade fått för mig att jag inte tyckte om Biff à la Lindström, men vad fel jag hade.
Det hände något när jag blandade i kapris i smeten såå gott.

Biff à la Lindström (inspiration från Linas matkasse)
500g nötfärs
1 rödlök (finhackad)
1 dl inlagda rödbetor (finhackade)
1 burk kapris
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
smör

Blanda nötfärs och salt.
Häll sedan i resten av ingredienserna och blanda.
Forma smeten till biffar och stek dem i smör tills de är färdiga.
Servera kokt potatis och brunsås till eller varför inte en Balsamicosky.

Balsamicosky
3 1/2 dl vatten
1 dl balsamvinäger
1 msk socker
1 tärning köttbuljong
Maizena

Koka upp och låt sjuda ca 10 min
Red av såsen med 21/2 tsk maizena utblandat med 21/2tsk kallt vatten.

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg


4 kommentarer:

  1. Biff à la Lindström är säkert helt ok, men dina köttfärsbiffar igår blev nåt över det vanliga, såå goda :) Men bovete är nytt för mig och jag hittade ingen i affären, istället hittade jag matvete, kan tro det är same same but different. Jag gjorde iaf salladen efter ditt recept men med matvete, och det blev också riktigt gott. Har du koll på skillnaden på bovete och matvete? Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du testade:) bovete är en ört och är glutenfritt. Matvete är riktigt gott vilket bra alternativ.

      Radera
  2. Så gott med Lindström, han har vi gärna på middag:) Kul när man kan bli förvånad och positivt överraskad på samma gång.

    SvaraRadera