tisdag 11 juni 2013

Fetaostsoppa med avokadoröra och chiliolja

Idag gästbloggar Sandra hos mig. Jag gästbloggade hos henne i Maj och nu är det hennes tur att hälsa på här:) 
Här kan du se mitt inlägg..
Jag fastnade för Sandras blogg för att hon har varierande recept och att hon delger klimatsmarta råd och vad som är i säsong just nu :)


Jag heter Sandra Callermo, är 24 år och har precis avslutat min ekonomiutbildning i Uppsala.
Jag startade Sandras Matkrypin i mars 2012 där jag bjuder jag på enkla vardagsrecept och även en del förrätter, festligare måltider och efterrätter. En röd tråd är relativt billig mat eftersom jag studerar och även lite klimatsmarta råd i köket. Välkommen att kika in i mitt matkrypin!

När Milla skrev till mig att hon var intresserad av att utbyta gästblogginlägg blev jag glad.
Jag och Milla har liknande intressen då vi båda är intresserade av god mat samt klimat och miljö. Milla inspirerar mig ofta med så tips och annorlunda recept och nu tänkte jag därför dela med mig av ett recept där jag blivit inspirerad av någon. Inspirationen kommer från min man David som, liksom jag, är en riktig fetaostälskare. Vi har alltid några paket fetaost hemma, provar gärna nya sorter och använder det i sallad och annat så ofta vi kan. Vi har till och med haft en fetaostprovning med familjen en gång. Häromdagen fick jag idén att göra en soppa med fetaost som huvudingrediens och det blev supergott! För att göra soppan lite mer matig toppade jag den med en avocadoröra med valnötter.  Varsågoda!


Fetaostsoppa med avokadoröra och chiliolja (4 port) 
Ingredienser:
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
4 vitlöksklyftor
2 msk timjan
300 g fetaost
4 dl crème fraiche
Maizena

2 avokado
2 nävar valnötter
1 tomat
2 msk kvarg
Chiliolja

Gör så här:
Hacka timjan. Koka upp vatten, buljongtärningar och pressade vitlöksklyftor. Tillsätt smulad fetaost och timjan och mixa soppan slät. Ha i crème fraiche och blanda ordentligt.
Låt puttra några minuter och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Red av med maizena.
Avokadoröra: Tärna avokadon och tomaten och grovhacka valnötterna.
Blanda ihop tillsammans med kvargen och krydda med örtsalt och svartpeppar. 

Tack Sandra för detta roliga utbyte:)
Kram Milla

14 kommentarer:

  1. hej Hej, Spännande med gästbloggari, läste din artikel hos Sandra när du skrev hos henne. Spännande med fetaostsoppa.... och ovanligt! Jag tänker inte att man kan göra en soppa av en ost, liksom.... men det där låter förvånadsvärt mumsigt =) Milla, du har givit mig iden om gästbloggeri på min blogg och då hos någon annan. Nu vet jag inte vad "reglerna" är men du kan väl kontakta mig om du är intresserad. =) Kram på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fetaostsoppan måste jag testa verkligen intressant jag älskar fetaost:) Visst är det kul med gästbloggeri jag hör av mig:)
      kram

      Radera
  2. Har aldrig sett soppa på ost förut, så häftigt. Och gott låter det dessutom, tummen upp! :)

    SvaraRadera
  3. Låter mycket spännande! Fräscht och gott! Gillar smakkombo: valnötter, fetaost och avokado! Mums!
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Hej Milla.
    Tack för din titt inne hos mig, jättekul :)
    Nu ska jag kika runt lite här hos dig, många härliga recept verkar det minsann finnas :)
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
  5. Häftig soppa, kul med nya idéer och gästbloggeri är ju alltid kul :)

    SvaraRadera
  6. Fetaostsoppa låter som det skulle passa riktigt bra nu till sommaren, man blir ju onekligen extra saltsugen då.
    Kul med gästbloggningar speciellt när man som ni har lite samma intressen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fetaostsoppan ska bli riktigt spännande att testa:)
      Gästbloggning är spännande och roligt:)

      Radera
  7. Underbart recept :) Det måste jag prova:) Brukar läsa Sandras matkrypin och nu har jag hittat hit också :) Vilken fin blogg du har :) Roligt att ni gästbloggar hos varandra. Ha en fortsatt skön sommar :)

    SvaraRadera