onsdag 8 september 2010

Lasagne med fetaost och grönsaker


Den här varianten med fetaost och grönsaker är en höjdare.
Inspiration kommer från tidningen Laga Lätt nr8 2010
I receptet står det chiliflakes. Jag har använt red hot chiliflakes från Santa Maria som är en blandning av torkad stark chili från Kina och mild chili från New Mexico.

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
2 röda paprikor
400g nötfärs
3 msk rapsolja
salt
peppar
1 tsk chiliflakes
3 msk tomatpure
2 pkt krossade tomater
1/2 kruka timjan
1 påse färsk spenat(80g)
150g fetaost
6-9 lasagneplattor (helst färsk pasta)
2 dl riven västerbottenost
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Sätt ugnen på 225°
Finhacka lök och vitlök
Tärna zucchini och paprika
Stek nötfärsen i olja och salta och peppra
Fräs lök och vitlök tillsammans med chiliflakes. Tillsätt tomatpure, zucchini och paprika. Salta och peppra
Tillsätt timjanblad, krossadetomater och färsen till grönsaksröran. Låt puttra under lock ca 15 min
Smörj en form. Varva röran, lasagneplattor, spenat och smulad fetaost i några lager.
Toppa lasagnen med ost och matlagningsgrädde.
Ställ in i mitten av ugnen ca 30 min

5 kommentarer:

  1. Den är verkligen god, blev populär här hemma.

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott! Och vilken otroligt fin header du har till bloggen!

    SvaraRadera
  3. Det här lät riktigt gott!! Ska prova att laga den ikväll till mig och Aziz! Kram Marika

    SvaraRadera