söndag 30 maj 2010

Inkokt lax med röd dillquinoa och gräslöksås


Denna rätt smakar lite somrigt. Den går rätt fort att göra jag kokade laxen i ugnen.
4 port
600g laxfile
4 dl röd quinoa (risenta)
1/2 kruka dill eller fryst
2 msk citronsaft
2 msk rapsolja
salt peppar

Gräslöksås
2 dl matlagningsyoghurt
1 knippe gräslök eller fryst

Sätt på ugnen på 200g
Rör i hop allt till gräslöksåsen.
Koka quinoa blanda sedan i hackad dill, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp vatten salt och lagerblad och vitpepparkorn. Häll det sedan i en ugnsform lägg i laxfileerna i lagen och ställ in i ugnen. Vänd fileerna efter ca 4 min och låt de vara i ugnen ca 3-4 min till. Ta upp fileerna försiktigt servera genast

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar