söndag 6 november 2016

Gröna medelhavsbiffar

Gröna medelhavsbiffar ca 10st (recept från kokboken Maten är min medicin)
1 grön chili
2 dl finhackad färsk spenat
1 dl soltorkade tomater
100 g getost
1 broccolihuvud
2 ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 dl majsströbröd

Sätt ugnen  på 200°
Finhacka chilin och spenaten
Klipp de soltorkade tomaterna i små bitar.
Skär getosten i små bitar.
Mixa broccolin, både buketten och stammen, med ägg, kryddor och chili
Blanda i spenat, tomater och getost (mixa inte)
Blanda i ströbrödet låt stå i 10 minuter
Rulla till biffar/dolma och grädda i 20 minuter



En mysig helg har jag haft. I fredags eftermiddag åkte vi till Tranås. Där vi hade hyrt en liten stuga över helgen. Under lördagen gick vi runt lite och kollade in staden Tranås och sedan besökte vi en kyrka där vi kunde tända ljus för de nära som lämnat jordelivet. 
På lördags kvällen var vi och tittade på musikalen Annie som spelades i Ydre kulturcenrum, en riktigt bra musikal. 

 Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Intagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar

6 kommentarer:

  1. Maten är min medicin... låter som en intressant kokbok,
    och biffarna låter spännande och goda så dem ska jag laga vid tillfälle.

    Allt gott!
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. En annorlunda kokbok som ger inspiration 😊

      Radera
  2. Låter så gott. Ska be mannen laga :)

    SvaraRadera