onsdag 7 september 2011

Kryddiga kakor/skorpor


Dessa skorpor/kakor har jag gjort några gånger. Nu har jag hittat min variant original receptet kommer från Maili Kärki och tidningen hälsokraft.
De är utan socker och mjöl de är bra att ta fram, när man blir sugen på något eller man vill ha något som inte är sött till fikat.

ca 14 st
1 dl cashewnötter
50g kokosfett
1 dl hela linfrön
2 ägg
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk ingefära

Mixa cashewnötter, linfrön, och kryddor
Ha i kokosfett mixa
Knäck i äggen och mixa allt till en smet
Kicka ut på bakplåtspapper på en plåt lägg inte för nära varandra platta till lätt med en gaffel.
Grädda i 200° i ca 10-15 min
Låt svalna och förvaras sedan i kylskåp.

5 kommentarer:

  1. Dessa låter väldigt gott.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Åhh det här receptet lät riktigt spännande!!

    SvaraRadera
  3. Visst är det spännande att göra något utan mjöl och socker.

    SvaraRadera