tisdag 16 april 2019

Omelett

Här kommer recept på omelett som man kan göra i små formar.

Omelett med räkstuvning
omelett 1 port
1 ägg
1 dl mjöl
Sätt ugnen på 200°
Koka upp mjölken och låt den svalna
Vispa upp ägget och blanda med mjölken och häll i formen.
Sätt in i mitten av ugnen 
Omeletten ska stelna, få vacker färg och höja sig en smula.
Tiden kan variera mellan 15-25 min

Räkstuvning 2 port
30 g smör
1/2 fiskbuljongtärning
1 msk mjöl / red av med mjölk
Dill efter smak
Räkor efter smak
Skala räkorna
Fräs mjöl och smör i en kastrull.
Tillsätt buljongen, mjölk lite i taget rör tills stuvningen är slät och du får den konsistens du vill ha på stuvningen.
Koka stuvningen i 5 minuter.
Häll i hackad dill
Tillsätt räkor och smaka av ev behövs salt och peppar
Häll på stuvningen på omeletten och dekorera med räkor och ev dill servera

Ha det gott
Kram Milla
följ mig gärna på Intagram@millashalsoblogg


3 kommentarer:

  1. Åh så gott! Perfekt! Jag är i en äggperiod!

    Önskar dig en fin söndag!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera