torsdag 7 februari 2019

Britt-Marie var här

I veckan var jag och maken på filmen Britt-Marie var här. Vi tyckte båda att filmen var sevärd. Filmen går i långsamt i tempo och ger även utrymme till eftertanke.


”Britt-Marie var här” av författaren Fredrik Backman är en varm berättelse – trots att huvudkaraktären är svår att tycka om till en början, för att hon upplevs som en jobbig gnällkärring. "Britt-Marie var här” handlar om de människor i samhället som aldrig vågade ta klivet ut i omvärlden.
Även om jag tyckte att boken var bättre, så tycker jag att de har lyckats rätt bra att lyfta fram karaktärerna från boken till filmduken.

"Britt-Marie, 63, är faktiskt inte passivt aggressiv. Det är bara det att smuts, repor och felaktigt organiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. Hon har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru, och det enda arbete hon kan få finns i Borg, ett finanskrisdrabbat samhälle vid en väg där allt är nedlagt utom den ölstinkande pizzerian.Britt-Marie avskyr fotboll, Borg har inget annat än fotbollen kvar. Det är sannerligen inte en början på en underbar vänskap. Men när byns ungdomslag behöver en tränare så desperat att de till slut är redo att ge jobbet till vem som helst,då bryr de sig inte om petitesser som att hon absolut inte vill ha det. När Britt-Marie dessutom blir utbjuden på dejt av en polis och bryter handen i ett solarium finns det ingen återvändo.Britt-Marie var här är en kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja, och om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna." Adlibris
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg


6 kommentarer:

 1. Den filmen vill jag absolut se. Har läst boken och tyckte om den. Är så dålig på att gå på bio. det blir liksom inte av. Flera nya filmer som kommit som jag vill se men sen hinner de sluta gå innan jag kommer mig för... Skärpning!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet lite så för mig med mellan varven:)

   Radera
 2. Den filmen ville jag se tills jag började höra mest negativt från vänner och bekanta som sett den. Så nu känns det inte så viktigt längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en långsam film med eftertanke, så man behöver nog vara i rätt sinnesstämning för att se den och gärna läst boken innan. Jag tycker dock att den var värd att se:)

   Radera
 3. Har läst boken. Den tyckte jag ändå om trots att den var lite annorlunda. Är sugen på att se filmen också. Kul att du recenserar den här. Ha en härlig helg Kram Pernilla

  SvaraRadera