fredag 22 december 2017

Charmiga böcker av Jenny Colgan


I våras läste jag första boken i serien om Polly. Böckerna utspelar sig på en liten ö i Cornwall. Huvudpersonen Polly flyttar till den lilla fiskeön efter att ha gått igenom en konkurs och en separation i ett försök att skapa sig en ny tillvaro. Hennes passion för att baka ger hennes liv en ny vändning. Boken har inslag av kärlek, dramatik och tragik men är också mysig rakt igenom. De ständiga beskrivningarna av doftande nybakat bröd gör att man blir sugen på att baka bröd .
Det lilla bageriet på strandpromenaden är en bok som är kravlös och underhållande läsning.

Nu i december har jag läst de andra två böckerna i serien. Böckerna är skrivna så man kan läsa dem var för sig för det är en repetition i början av böckerna, men jag rekommenderar ändå för att få mest behållning att läsa dem i ordning.


Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden är underhållande och rolig läsning som får mig att längta till Cornwall. Miljöbeskrivningarna sitter som en smäck. Men ändå gillade jag första boken mer vet inte varför.


Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden är en mysig bok det med, men på något sätt känns det som det är en bok för mycket i serien det hade räckt med två böcker. Jag tycker också att den är lite tjatig och det kan bero på att jag läste bok två och tre efter varandra.

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Intagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar 

10 kommentarer:

 1. Tänkte läsa den tredje boken nu i jul!

  SvaraRadera
 2. Har läst de två första böckerna och ska absolut läsa den tredje.
  Riktiga feel good böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker absolut att du ska läsa tredje boken lika mysig den😊

   Radera
 3. Älskar dem böckerna. Dem är så bra. Ha en fin Lillejul. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Låter precis som min typ av böcker. Har rensat ut massa böcker nu när vi ska flytta men har sparat en kasse så får läsa dem först innan jag köper nya.
  Den där polkagrisglassen lät god :) Önskar dig en god fortsättning på julen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med böcker😊 Ja dessa böcker är charmiga😊
   Innan veckans slut kommer receptet på polkagrisglassen på bloggen😊 Ha det gott
   Kram Milla

   Radera
 5. Bra tips, de är både lättlästa och mysiga! Den tredje boken har jag inte läst, jag ska genast kolla om biblioteket har den som e-bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du får tag på boken, trevlig lässtund

   Radera