Gjorde en fantastiskt god pastasås med bl.a svartalinser och rotfrukter. Passar både som bjudrätt och vardagsmat. Det blir mitt bidrag till Månadens gröna Tema: Morot
Lyxig vegetarisk pastasås (ca 6- 8 port) Inspiration från kokboken Nyfiken Grön
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 bit rotselleri (ca 200 g)
4 dl svarta linser (belugalinser)
2 burkar krossade tomater (à ca 400 g)
2 tärningar grönsaksbuljong
1/2 dl ketchup
2 dl rödvin
1 msk soja (Tamari)
oregano, salt, peppar
ev vatten
stek i rapsolja eller ekologiskt kokosfett utan smak.
Skala och hacka lök, vitlök, morot och rotselleri.
Fräs i olja tillsammans med linserna.
Tillsätt tomatkross, buljongtärningar, ketchup, vin och soja.
Låt puttra på svag värme under lock tills allt har kokat ihop ca 40 minuter.
Rör om då och då samt späd eventuellt med lite vatten.
Ha i önskad mängd oregano, salt och svartpeppar.
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg Twitter@millafunderar
Så gott, vegetariska recept är vi alltid på jakt efter:)
SvaraRaderaTulpaner med klimatkompensationsmärkning hittade vi på torget, dessutom svenskodlade, och tänkte på dej!
Ha en fin vecka
kram
Den här rätten kommer nog passa er:)
RaderaKul att ni tänkte på mig:)