lördag 25 mars 2017

Lyxig vegetarisk pastasås

Gjorde en fantastiskt god pastasås med bl.a svartalinser och rotfrukter. Passar både som bjudrätt och vardagsmat. Det blir mitt bidrag till Månadens gröna Tema: Morot

Lyxig vegetarisk pastasås (ca 6- 8 port) Inspiration från kokboken Nyfiken Grön
    2 gula lökar
    3 vitlöksklyftor
    2 morötter
    1 bit rotselleri (ca 200 g)
    4 dl svarta linser (belugalinser)
    2 burkar krossade tomater (à ca 400 g)
    2 tärningar grönsaksbuljong
    1/2 dl ketchup
    2 dl rödvin
    1 msk soja (Tamari)
       oregano, salt, peppar
       ev vatten
stek i rapsolja eller ekologiskt kokosfett utan smak.

Skala och hacka lök, vitlök, morot och rotselleri. 
Fräs i olja tillsammans med linserna.
Tillsätt tomatkross, buljongtärningar, ketchup, vin och soja. 
Låt puttra på svag värme under lock tills allt har kokat ihop ca 40 minuter.
Rör om då och då samt späd eventuellt med lite vatten. 
Ha i önskad mängd oregano, salt och svartpeppar.

Ha det gott
Kram Milla 
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg Twitter@millafunderar

2 kommentarer:

  1. Så gott, vegetariska recept är vi alltid på jakt efter:)
    Tulpaner med klimatkompensationsmärkning hittade vi på torget, dessutom svenskodlade, och tänkte på dej!
    Ha en fin vecka
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här rätten kommer nog passa er:)
      Kul att ni tänkte på mig:)

      Radera