söndag 22 februari 2015

Lövbiffgratäng med ädelost

I går gjorde jag en riktigt god lövbiffgratäng original receptet kommer från Hemmets Journal ,men jag gjorde lite ändringar, så här kommer min variant.

Lövbiffgratäng med ädelost
400 g lövbiff (strimlad)
2 msk Tamari soja
1 msk kalvfond
1 vitlöksklyfta (riven)
1 purjolök (fin hackad)
200 g skogschampinjoner (i mindre bitar)
1 röd paprika (skivade)
 smör
Sås
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
150 g gräddädelost
1 tsk timjan
Grovmalen svartpeppar

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soja, kalvfond och vitlök.
Låt marinera 1 timma.
Sätt ugnen på 225°
Koka upp grädde, vatten, crème fraiche och ädelost.
Låt sedan sjuda ca10 min
Krydda med timjan och svartpeppar.
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. 
Lägg hälften i en smord ugnssäker form.
Fördela kött och marinad ovanpå.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå.
Tillaga i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

Nu ska jag titta lite på VM från Falun :) Sedan ska jag ladda för Hathayogan som jag ska på i kväll :)
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

2 kommentarer:

  1. Dom där veckotidningarna är guldgruvor när det gäller recept, vet inte hur många som saxats ur genom åren! Lövbiffsgratängen låter mumsig, ädelost är aldrig fel.

    SvaraRadera