lördag 15 oktober 2011

Kall Spenatsoppa


Här är ett recept på Kall Spenatsoppa. Går fort att göra och är mättande. Det är en riktig vitamin och energi givande rätt. Inspiration har jag fått från boken Detox av Ulrika Davidsson

Kall Spenatsoppa 2 port
2 avokado
1 röd paprika
100g färsk spenat
2msk färsk koriander
2 tsk pressad citronsaft
4 dl vatten
1 st röd chili
1 pressad vitlök
örtsalt
Skölj spenaten
Dela avokadona, ta bort kärnorna och gröpa ur innehållet.
Skär paprikan och chili i bitar
Lägg avokado, paprika, chili, spenat, koriander och citronsaft i en matberedare
i en matberedare och kör någon minut.
Tillsätt vatten och pressad vitlök och kör en liten stund.
Smaka av med örtsalt

5 kommentarer:

  1. Hmm kall spenatsoppa.. det var något nytt. Intressant!

    SvaraRadera
  2. Oj, vilket spännande recept! Tror du att kan kan äta den varm då? Nu till hösten lockar varmt mer än kallt ;)

    SvaraRadera
  3. Alexandra:Jag vet ej om den blir bra att värma tror inte det.
    Tant Gul:Visst är det spännande, tänk vad man kan jag göra med rå mat.

    SvaraRadera
  4. Låter fräscht och gott! Kalla soppor har jag gjort av alla de slag, men faktiskt aldrig kall spenatsoppa. Det får jag testa nu när jag tagit hand om min spenatskörd. Ha det bra och en fortsatt skön sommar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här soppan tror jag passar dig Kjersti:(

      Radera