söndag 17 april 2011

Min vecka




Här kommer en reflektion av min vecka.
Jag kom hem från jobbet i måndags så började jag steka pannkakor provade en ny variant blev riktigt gott.
Pannkakssmet
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl med fullkorn
1 fint riven morot
1 msk Fiber Husk
en nypa salt
2 ägg

På tisdagen när jag kom hem fick jag reda på att sonen klarat sitt körkort vilken lycka.
Provar en ny vegetarisk rätt som blev god. Men vill göra den en gång till innan jag lägger ut receptet.

Natten till Onsdagen fick jag feber och ont i halsen. Maken kom hem vid lunch han kände sig också dålig så här blev det sjukstuga. På eftermiddagen tittade vi på dokumentär filmen "Underkastelsen" med Stefan Jarl

"Underkastelsen är en film om de hundratals kemikalier vi bär i oss, som ett resultat av den oerhörda mängd kemikalier vi spritt i vår miljö och underkastat oss sedan andra världskriget.
Leksakerna i barnrummet, lampan i taket, rengöringsmedlen i städskåpet, tröjan i garderoben, frukten i skålen på köksbänken, grönsakerna i kylskåpet – alla de där vardagliga tingen och sakerna vi stoppar i munnen har något gemensamt. De är fulla av kemikalier. Och mycket av detta hamnar i våra kroppar, i vårt blod, i modersmjölken som kvinnor ger vidare till sina barn."
Vi bör alla se filmen för att vakna upp



Lördagen börjar jag kvickna till tar med mig dottern och letar efter vårblommor och påskris. Vi hittar Tussilago och Vitsippor. Vad härligt det var att få komma ut och känna frisk luft igen efter några dagar i sängen. Talgoxen och Taltrasten har hållit mig sällskap under de tidiga morgon timmarna de senaste dagarna. De verkar ha mycket att prata om medan jag helst vill sova, men visst är det skönt att våren är här och naturen fylls med liv.

Söndagen har vi tårtkalas för sonen som fixat körkortet.
Jag provade ett nytt recept på tårtbotten och tårtfyllningar.
Det blev jätte gott.
Receptet på tårtbotten tre lika finns här...( jag använde pofiber i stället för potatismjöl)

Tårtfyllningarna och tårtbotten recepten kommer från bloggen Bakglädje


CHOKLADFLUFF
1 lager
180 g valfri choklad
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Grovhacka chokladen och smält den över ett vattenbad.
Häll grädden i en kastrull och värm tills den blir varm, det är viktigt att grädden inte kokar.
Häll grädden över den smälta chokladen och rör tills allt har blandat sig ordentligt.
Ställ blandningen i kylskåpet tills den är kall.
Vispa långsamt med elvisp tills önskad konsistens den blir tjock fort så ta det lugnt.

GLASSKRÄM
1 lager
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde

Gör så här:
Vispa ihop mjölk och marsanpulver .
Ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna.
Vispa grädden.
Rör ihop vaniljkrämen och den vispade grädden.

2 kommentarer:

  1. Här är en anna inspirerande blogg om hälsa, alternativ medicin och mental träning.

    http://goodfoodfreeme.wordpress.com/

    Mkt Nöje!

    SvaraRadera