söndag 10 april 2011

Keso och äpplekaka





Receptet kommer från tidningen kurera. Den här kakan är utan socker och mjöl.
Den passar till fikat eller som mellanmål efter träning.

3 ägg
250g keso
2 äpplen
100 g Ekologiskt kokosfett, valfritt med eller utan smak
½ dl krossade linfrön
1 dl pofibrer
2 tsk bakpulver
1 msk kakaopulver
2 tsk kanel
1 msk agavesirap
Smör
Sesamfrön

Smörj en form med löstagbar botten med smör och sesamfrön.
Riv äpplena fint
Vispa äggen, ha i keson och fortsätt vispa så att kornen mosas.
Rör ner äpplen, kokosfett, krossade linfrön, pofibrer, kakao, agavesirap, kanel och bakpulver.
Grädda kakan i 200 grader i ca 30-40 min.
Låt den bli kall innan servering, gärna kylskåpskall.
Servera med vispad grädde eller naturell yoghurt.
Håller i kylskåp en vecka.

Pofiber är potatisfibrer och är glutenfritt finns i vanliga mataffären.

Ekologiskt kokosfett finns i hälsokostaffären vill du läsa om det klicka här

Agavesirap kallas även GI-sirap eftersom den har liten påverkan på blodsockret. Agavesirap utvinns ur en kaktusliknande växt som kallas Agave. Det är en naturlig produkt som inte raffinerats eller modifierats på kemisk väg. Agavesirap är ungefär 25 procent sötare än socker och kan ersätta socker i t ex bakning. Om du har ett recept och ska använda agavesirap istället för socker så räcker det med en tredjedel. Finns i hälsokostaffären.

1 kommentar: