onsdag 9 februari 2011

Fisksoppa


Första gången jag åt denna soppa var på en tjejmiddag. Sedan dess har det varit en av mina favorit soppor.

4 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 fänkål
1/4 rotselleri
3 msk tomatpure
3 st buljongtärningar
1 liter vatten
2 dl matlagningsvin vitt
4 tomater
1 pkt Hokie file
1 dl hackad persilja

Aioli:
2 dl majonnäs
4 pressade vitlöksklyftor
1 påse saffran
1/2 krm cayennepeppar

Börja med att blanda aiolin.
Skär lök, vitlök, fänkål i tunna skivor och skär rotsellerin i fina strimlor.
Fräs löken och grönsakerna några minuter i smör. Låt tomatpurén fräsa med en kort stund i slutet.
Tillsätt vatten, vinet och buljongen. koka ca 15 min
Skålla och skala och kärna ur tomaterna och skär tomatköttet i strimlor.
Skär fisken i mindre bitar.
Lägg fisken och tomatköttet i soppan och låt sjuda ca 10 min.
Lägg i persiljan och servera med aiolin.

3 kommentarer: