söndag 21 november 2010

Ljusglimtar i november mörkret
Den här veckan har jag varit på två roliga fester. Först var jag och maken på Örebrogalan.
På Örebrogalan hyllar man Örebros eldsjälar och framgångar.
Det delas ut elva priser till människor, företag och organisationer som har lyckats extra bra inom näringsliv, kultur, idrott och andra områden i samhället.
Det är så roligt att uppleva denna glädje som finns under denna gala. Två stycken pristagare som jag fastnade lite extra för var.

Årets Bragd:
Kurt Karlsson
Juryns motivering: "En lördageftermiddag i början av maj besökte pensionären Kurt Karlsson tillsammans med sin fru områdets lokala livsmedelsbutik för att handla. När de väntade i kön för att betala sina varor rusade en person med en lång kniv in i butiken och gjorde klart för kassapersonalen att det var ett rån och han krävde pengar. Personal och kunder drog sig undan medan Kurt tilltalade rånaren samtidigt som han med en kundvagn jagade ut rånaren ur butiken. Rånaren fick inte med sig några pengar. Varför ingriper då en person på ett sätt som relaterats? Kurt beskriver det inträffade: "Jag blev så ursinnigt arg när en person gjorde på det här sättet och kunde inte finna mig i att han skulle lyckas i sin avsikt". Örebro brottsförebyggande råd anser att Kurt Karlsson visat stort civilkurage genom att förhindra att rånet mot EKO-hallen kunde genomföras. Den personliga risk som Kurt utsatte sig för genom sitt agerande är ingenting som Örebro brottsförebyggande råd vill uppmana människor att göra om man inte anser sig ha kontroll över situationen" Prisvärd: Örebro brottsförebyggande råd
Årets Örebroare:
Mats Rosenberg
Juryns motivering: "Han har förvandlat snår och soptipp till betesmark, strandängar och strövområden. Tillsammans med många andra har han varit spindeln i nätet och den drivande kraften för att riva muren av slyskog som funnits mellan Hjälmaren och örebroarna. I dag är Oset och Rynningeviken ett av stadens finrum där både människor och fågelliv trivs." Prisvärd: Nerikes Allehanda

Kvällen leddes av komikern Thomas Oredsson och på scenen fanns tre artister från länet, Gladys del Pilar, Magnus Bäcklund och Örebros nya stjärnskott Jasmine Kara. De bjöd på en riktigt bra show.

Galamenyn var god , men det serverades väldigt lite, tur att man ätit ordentligt under dagen.
Förrätt: Bayonskinka, marinerad grön sparris kronärtssallad och roquefortdressing.
Varmrätt: Kalvstek med äpple och grönsallad. Potatispaj, calvadossås
Dessert
: Rabarberpannacotta med björnbärskompott

Vill du läsa mer om ÖrebroGalan läs här...

Efter lite vila och ett skivstångspass var det dags att åka till Norrköping där en vän skulle ha sin 40-årsfest. Platsen hon hade valt var Skandia teatern. På inbjudan till festen stod det "skippa presenten, men ta gärna med ett uppträdande - scenen är din"
Kvällen kunde inte bli bättre, det bjöds på många roliga inslag.
Vårt bidrag fick maken och dottern stå för de sjöng och spelade Jeff Buckleys version av Haleluljah och Road salt med Pain of Salivation från melodifestivalen.
Men kvällen stora höjdpunkt var när Carina Perenkranz och Pontus Helander gör sitt uppträdande. Jag skrattade så att tårarna rann och jag var inte ensam om det. Vilken fest så rolig och så många nya intressanta människor som man träffat. Jag hade ett leende på läpparna när jag vaknade på hotellrummet dagen efter. Känner att den positiva energi man fått kommer sitta ett tag, så härligt.

Skandiateatern ägs och drivs av Carina Perenkranz och Pontus Helander sedan april 2007.
Carina känner du igen från bla. Judit och Judit (comhem reklamen)
Pontus är en fantastisk sångare och skådespelare m.m
Vill du läsa mer om Skandia teatern läs här...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar