söndag 28 november 2010

Indoor Walking

I fredags provade jag Indoor Walking för andra gången. Första gången upplevde jag att det var svårt att hålla balansen periodvis, men denna gång gick det bättre.
Jag blev riktigt förtjust i Indoor walking och blev överraskad över hur tufft det kan bli, genom att man ändrar motståndet med den lilla spaken. Nu förstår jag varför det jämt är kö på Crosstrainer i gymmet. Jag kommer absolut gå på fler pass

Friskis och Svettis förklarar den nya gruppträningen så här:
"Indoor walking är en gruppträningsform som genomförs till musik på en stationär "walker", crosstrainer. Kliv bara upp på "walkern", greppa styret och börja gå!

Hela kroppen engageras och du blir skönt svettig. Träningsupplevelsen, och själva grundrörelsen påminner om en "svävande" jogga-gå-känsla. Tekniken är enkel och lättillgänglig. Hela kroppen engageras i rörelsen och variationen finns främst i tempo, motstånd och position.

Indoor walking är en skön, funktionell konditionsträning som är skonsam mot lederna eftersom redskapet delvis avlastar kroppens tyngd. Huvudsyftet med träningen är kondition, men den utmanar även bålstabilitet, hållning, balans och styrka för ben/höft och armar/skuldror. I passet växlar du mellan att greppa styret eller de två stavarna som pendlar på var sida i takt med dina steg."

2 kommentarer:

  1. Va kul att du har provat indoor-walking! jag har länge undrat hur det är och nu blev jag jätte sugen på att prova! kul med en ny träningsform. kram Marika

    SvaraRadera