tisdag 27 juni 2017

Öland

Maken och jag åkte på en minisemester till Öland i början av juni. Vi bodde hos min kusin som har sommarstuga på norra Öland.Första kvällen gick vi en promenad i närområdet riktigt mysigt att gå runt och titta och prata med min kusin, som jag inte träffat på flera år. Vi stannade och tittade på en riktigt gammal kyrka  (Källa Ödekyrka) tyvärr var den inte öppen när vi var där, men intressant att titta på den utifrån också.Vi var vid några små naturreservat Knisa mosse där spanade vi efter Ängshöken, men utan resultat. Men det fanns gott om orkidéer och andra vackra blommor.
Lilla Horns löväng finns det rikligt med gamla ekar, askar, artrik flora och sällsynta lavar. 

Efter tjugo år var det dags för återbesök på Sandviks kvarn. Förra gången jag var där vågade jag inte gå ner från kvarnen utan hjälp (blev höjdrädd). Jag hade laddat för revansch, men när vi kom dit hade de stängt av den övre våningen :)Vi vandrade den längre slingan i Trollskogen en mysig slinga att gå.
Maken och jag var här med våra barn för ca 12 år sedan en del har förändrats sedan dess t.ex vraket är det inte mycket kvar av. Det är mer markerade leder nu och mer organiserat.


Två gånger var vi vid Byrums raukar en gång på dagen och en gång på kvällen. Ett riktigt bra ställe att bara känna frid och vara här och nu.


En av kvällarna åt vi på restaurang Kalk i Löttorp. En mysig lokal och en fin innergård.
Deras specialitet är att de har surdegsbröd och maler sitt eget kött en restaurang med olika sorters gourmet hamburgare. Det var fräscht och gott, men både jag och maken hade önskat lite mer smak i båda våra varianter. Jag valde hamburgare med päron och ädelost och maken en Italiensk burgare.
När vi kom hem från vår resa har maken experimenterat med dessa båda hamburgare. Recept på bloggen kommer under sommaren.


Vill man stanna och dricka gott kaffe kan jag rekommendera Kaffestugan i Böda.

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar

4 kommentarer: