tisdag 30 maj 2017

Zucchiniplättar med goda tillbehör


En riktigt god rätt som känns lite lyxig med dessa goda tillbehör.
 Zucchiniplättar ( inspiration från ICA)
2 ägg
1/2 dl majsstärkelse
1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 stora potatisar
1 stor zucchini
3 msk smör
Skala potatisen, riv den och zucchinin grovt och pressa ur lite av vätskan
Vispa upp äggen i en bunke. 

Vispa ner majsstärkelsen och mjölken till en slät smet. 
Krydda med salt och cayennepeppar.
Blanda ner potatis och zucchini i äggsmeten.
Stek plättarna i smör i en stekpanna.

Paprikasallad
2 röda paprikor
1 förp haricots verts (ca 150g)
2 1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
peppar, salt 
Kärna ur och strimla paprikorna tunt.
Koka bönorna mjuka i saltat kokande vatten.
Blanda grönsakerna med olivolja och vinäger, smaka av med salt och peppar.

Basilikaröra
1/2 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
500 g keso
Strimla basilikan, blanda den och pressad vitlök med keso. 
Smaka av med salt och peppar

Var du långledig förra veckan?
Jag var det inte jag valde att jobba i fredags, då jag varit ledig flera år i rad på klämdagen vid Kristi himmelsfärd. Däremot har jag tagit ledigt på måndag den 5 juni i stället :)
I lördags åkte vi till Kolmårdens djurpark och jag tror att det är nästan 15 år sedan jag var där sist. Det var riktigt mysigt. Det var jag, maken, barnen och deras sambos och barnbarn och bonus barnbarn tio stycken var vi :)
Om du åker dit missa inte Rovfågelshowen den var så bra. Härligt att se fåglarnas och djurvårdarnas samspel.
I morgon är det dags för Vårruset :) Det var två år sedan jag joggade där senast och min höftskada  är nästan helt bra:) Men jag har bestämt att jag ska jogga tre kilometer och gå resten, får se om jag kan hålla min överenskommelse med mig själv :)
Håller fortfarande på att sakta träna mig i form, men jag tror att det är mest min hjärna som behöver tränas, för den går på gamla meriter och vill göra som jag tränade innan skadan :)

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar

6 kommentarer:

  1. Tack för grattis! Blir nog dessa plättar imorgon :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. 😊 låt zucchinin rinna av på hushållspapper innan du har i den i smeten, så inte smeten bli tunn i onödan😉

      Radera
  2. Fler som varit på djurparkbesök i helgen :)
    De här zucchiniplättarna ska jag allt ta och göra i helgen.
    Tack för inspiration :)
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  3. Det här låter som något jag skulle gilla. Man äter alldeles för lite vegetariskt. Ha en fin dag!

    SvaraRadera