torsdag 25 maj 2017

Sparrislåda

Hos Månadens Gröna denna månad är det Tema: Sparris  
Sparris är ju god som tillbehör utan att man gör så mycket med den, så det blev en utmaning för mig att komma på vad jag skulle hitta på med denna delikatess.
Det blev sparrislåda i portionsformar, som kan passa vid buffe eller som tillbehör till huvudrätten eller som ersättare till potatis/pasta/ris

Sparrislåda 4 port
500g grön sparris
2 ägg
2 dl grädde
2-3 krm körvel
1/2-1 tsk salt

Sätt ugnen på 225°
Skölj sparrisen och skär eller bryt av den nedersta, ibland lite träiga biten. 
Jag brukar bryta av för då går den av precis på rätt ställe – där det träiga slutar.
Skär hälften av sparrisen (250g) i centimeterlånga bitar.
Kör resten av sparrisen i en matberedare/mixer.
Blanda sparrishack, ägg och grädde.
Ha i körvel och salt
Häll i blandningen i fyra portionsformar och ha i sparrisbitarna i formarna.
Koka upp vatten ca 1-2 liter
Ha i det varma vattnet i en ugnssäker form och ställ i portionsformarna och ställ in ugnen, så att formen inte kommer över mitten i ugnen  (mellan nederdelen och mitten)
Koka dem i vattenbadet ca 20-30 min tills de känns klara.

Ha det gott 
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar




2 kommentarer:

  1. Sparrislada later gott, alltid kul med idèer. Jag brukar alltid laga till en risotto med sparris men sparar ditt recept tills nasta gang, alltid kul att byta :)
    Tack for tipset!
    MVH, Nena

    SvaraRadera