torsdag 12 februari 2015

Nadja bloggar hos mig i dag :)

Idag gästbloggar Nadja hos mig. Jag gästbloggade hos henne i januari och nu är det hennes tur att hälsa på här:)  Här kan du se mitt inlägg.
Nadja delar med sig av recept på äggmuffins som funkar bra till frukost och mellanmål eller varför inte till buffébordet. På Nadjaskitchen finns många bra recept så kika gärna in hos henne :)

Äggmuffins 12 st
1st röd paprika
15 skivor rökt skinka
1 bit purjolök
1-2 tsk smör (att steka i)
9 normalstora ägg
1 1/2 dl vatten
salt och peppar efter smak

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°
Tärna paprika, skinka och purjolök i små bitar.
Fräs det i smöret tills paprikan mjuknar.
Placera ut 12 muffinsformar på en plåt. Använd gärna en muffinsform som stöd om du har det. Fördela skinkfräset i formarna.
Vispa upp ägg och vatten, krydda med salt och peppar.
Fördela smeten i muffinsformarna.
Grädda mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
Servera gärna med en sallad.

Hej 
Jag ska kort försöka berätta för er vem jag är. Nadja heter jag och är idag 45-år fyllda, gift och med två fullvuxna barn, sonen Aleksander och dottern Gabriella. Jag älskar att stå i köket och allra helst baka något gott, men att laga till en god middag och duka fram det fint ligger också varmt om hjärtat. Jag kan baka och laga mat hela dagen (bara jag slipper disken :D ) 
Jag startade denna blogg egentligen för min egen skull, ett bra ställe att samla mina favoritrecept på. Där av namnet ”I Nadjas kök”.

Tack Nadja för att du ville gästblogga hos mig
Ha det gott 
Kram Milla


4 kommentarer:

  1. Men så spännande att göra omeletten som muffins! För det var så jag tänkte när jag såg ingredienserna, att det påminner om omelett. Mycket spännande! Tack för receptet! :-)

    SvaraRadera
  2. Jag blev lite inspirerad och tänkte att jag skulle prova att hälla helt vanlig pannkakssmet i formar. Sagt och gjort! Resultatet blev som ugnspannkaka. Helt okej! Allra bäst funkade det när jag använde mina silikonmuffinsformar, eftersom det blev enklare att skilja ugnspannkakorna från formen vid ätandet. Väldigt praktiskt med portions-ugnspannkaka på detta sätt. :-)

    SvaraRadera