Jag serverar den ibland med ris eller med zucchinistrimlor.
Kalkonfilé i indisk yoghurtsås med fänkål och granatäpplesallad (4 port)
Fänkål och granatäpplesallad
1 fänkål
1/2 granatäpple
1 citron
1 tsk honung (flytande)
2 krm salt
1/2 pkt persilja
Finstrimla fänkålen.
Ta ut kärnorna ur granatäpplet.
Riv skalet från citronen och pressa citronen.
Blanda allt i en skål tillsammans med honung, salt och persilja.
Kalkonfilé i indisk yoghurtsås
50 g cashewnötter
2 msk rapsolja
2 tsk honung (flytande)
1 tsk malen ingefära
1 tsk spiskummummin
3/4 tsk malen kanel
1/2 tsk salt
2 krm cayennepeppar
Lägg alla ingredienser ovan i en matberedare och mixa till en kryddpasta
600 g kalkonfile
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1/2 tärning kycklingbuljong
3 dl turkisk yoghurt
Finhacka gul lök och vitlök.
Skiva kalkonen i cm tjocka skivor.
Stek kalkonen och all lök i smör.
Tillsätt kryddpastan och stek någon minut.
Rör ner vatten,kycklingbuljong och yoghurten.
Låt sjuda 5 min.
Zucchinistrimlor
2 st zucchini
Skölj zucchinin och använd en potatisskalare och gör långa remsor.
Lägg zucchinin i ett durkslag och blanda med 1/2 tsk salt. Låt stå och vätska sig medan du kokar upp vatten i en kastrull.
Häll i zucchinin i det kokande vattnet och låt koka 30 sekunder.
Häll av i durkslag.
Serveras direkt.
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Intagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar
Så gott det låter! Ha en fin lördagskväll.
SvaraRaderaTack desamma:)
RaderaVi har också Linas matkasse. Där finns en del favoriter vi gör igen. Nu har vi inspirationskassen. Den är riktigt bra. Vi är ju bara två nu när barnen har flyttat. Ha en fin kväll kram Pernilla
SvaraRaderaJag har haft inspirationskassen riktigt bra:)
RaderaNu var det ett par år sedan jag hade Linas ett bra alternativ när man inte orkar tänka ut maträtter:)
Ha en fin kväll