Utmaning hos Månadens gröna är under oktober: Höstmys och det första jag kom på var te-mys med ev något gott till. Mitt bidrag blir Chi-te och kikärtsbröd.
Chai- Te
5dl vatten
1 bit färsk ingefära
1 kanelstång
10 st kardemummakärnor
5 st svartpepparkorn
1 msk grönt te
5-10 st färska mynta blad
Sjud vatten och kryddor i en kastrull ca 5min.
Lägg i te och myntablad låt dra 3-5 min.
Sila och häll upp i mugg.
Om man vill kan man värma och vispa mjölk och ha i så blir det en chailatte:)
Kikärtsbröd (recept från kostvetarna)
200 g kokta kikärtor
250 g keso
2 msk linfrön
1 msk kikärtsmjöl
1 msk bakpulver
1 krm salt
1/2 tsk kummin
1/2 tsk anis
2 msk ekologiskt kokosfett (smält)
Sätt ugnen på 200°
Mixa först kikärtorna ha sedan i resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
Klicka eller häll ut smeten på en smord plåt.
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min
Låt svalna och skär sedan i det tunna brödet i lagom bitar.
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar
Så spännande med kikärtsbröd! Ha en fin måndag!
SvaraRaderaDet är lite annorlunda men gott😊
RaderaHar haft det där receptet på lut i mina gömmor länge, men inte provat. Låter ju spännande, vad tyckte du om det?
SvaraRaderaChai-te blev bra går att variera hur mycket smak man vill ha. Kul att göra sin egen blandning. Kikärtsbrödet är gott men lite annorlunda i konsistensen och plattare än vanligt bröd.
SvaraRaderaÅh det här låter verkligen värmande gott, tack för ditt bidrag till oktobers Månadens Gröna!
SvaraRaderaTack det är så roligt att vara med:)
RaderaDet där brödet lät spännande och lite annorlunda, perfekt när det är glutenfritt för oss som försöker minska intaget av gluten men gärna vill äta bröd ändå. Kokosfett, då menar du inte kokosolja eller?
SvaraRaderaKramizar och en fin vecka till dig!
När man smälter ekologiskt kokosfett blir det kokosolja. Lycka till😊
Radera