När vi var i Storbritannien åt jag marinerad rödlök några gånger, blev barnsligt förtjust i det:)
Så när vi kom hem provade jag att marinera lätt som en plätt:)
Marinerad rödlök
2 rödlökar
1 dl balsamvinäger
2 msk honung
1 tsk salt
Skiva rödlöken tunt och lägg i en burk.
koka upp balsamvinäger, honung och salt.
Häll lagen över rödlöken och blanda.
Låt den marinera minst en timma innan servering.
Serveras till sallad, fisk, kött m,m
Jag har använt min till hemgjorda hamburgare.
Igår tog jag med mig familjen och svärmor på filmen "Hur många kramar finns det i världen?"
En mysig film gillar verkligen Glada Hudik-gänget, men tyvärr Per Moberg varken rollen som Max eller skådespelar insatsen gillade jag inte "too much".
Max är reklamfilmsfotograf som med åren blivit bitter och ensam. Han lovar sin barndomskamraten att hjälpa till att göra en dokumentärfilm om hans dotter och hennes vänners liv.
Filmens budskap är vem är egentligen normal?
Filmen får 3+
Jag älskar marinerad rödlök , men sist gjorde jag rödlökssylt. Också gott!
SvaraRaderaKram/ GOSIA
Det lät riktigt spännande med rödlökssylt:)
RaderaOjojoj! Vad gott det verkar. Jag är tokig i lök även om min mage inte alltid blir så glad. Helgkram till dig!
SvaraRaderaDå måste du prova:)
RaderaGott! Är gott till fina hemmagjorda burgare. MMmmm!
SvaraRaderaKram kram
Mums:)
RaderaMarinerad röd lök är så gott, mums! Gjorde jag mycket förra hösten och det får väl bli lite i höst igen :)
SvaraRaderaVad kul vad hade du för smaksättning?
RaderaHej! Fick hemodlad rödlök av min mamma, så det här blir ett perfekt recept att prova. Tack! Karin www.glimtenigrytan.se
SvaraRaderaÅh vad gott med hemodlat:)
Radera