onsdag 23 januari 2013

Brasiliansk fiskgryta/soppa

Den här grytan som jag tycker blev mer som soppa passar utmärkt en kall dag som denna.
Inspiration kommer från kokboken "Locket på"

Brasiliansk fisksoppa
2 gula lökar (skivade)
2 vitlöksklyftor (skivade)
rapsolja
1 burk krossade tomater
1/2 dl limesaft
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
4 tomater (delade i bitar)
4 dl kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
800g hokiefilé (delad i bitar) 
salt, peppar
5 salladslökar (hackade)
1/2 dl färsk koriander (grovhackad)

Skiva löken, vitlök och kärna ur och hacka chilin.
Fräs några minuter i olja.
Tillsätt krossade tomater, limesaft, vatten och fiskbuljong.
Låt sjuda i 10 minuter.
Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i dem tillsammans med kokosmjölken och sambal oelek.
Låt soppan koka upp.
Skär fisken i mindre bitar.
Lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka salladslöken, koriandern och lägg i någon minut innan servering.

15 kommentarer:

  1. En soppa helt i min smak, låter hur god som helst!!

    SvaraRadera
  2. Den här soppan låter otroligt gott och med alla ingredienser som faller mig i smaken! ;)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Perfekt att värma sej efter en kylig vinterpromenad!

    SvaraRadera
  4. Låter som en väldigt god soppa! :)

    SvaraRadera
  5. Åh fisksoppa,gu va ja har saknat det.många år sist ja åt det.
    Den här låter riktigt spännande

    SvaraRadera
  6. Jag tänker på fisk och skaldjur varje dag, soppa inte minst. Häromdagen bildgooglade jag skaldjur under en halv föreläsning. Det är ju ungefär det allra godaste som finns. <3

    SvaraRadera
  7. Låter fantastiskt gott!!
    Ha en bra lördag!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  8. En soppa helt i min smak! Låter jättegod .. Och soppa älskar jag!
    :)

    SvaraRadera
  9. Den här grytan måste jag prova, låter underbart god. Tack för en inspirerande blogg!
    /Anneli (http://glutenfriagodsaker.blogspot.se)

    SvaraRadera