torsdag 15 december 2011
Provensalsk fisksoppa
Den här ljuvliga fisksoppan med saffransaioli är så god. Åt den första gången på tjejmiddag för mer än 5 år sedan receptet kommer från Allt om mat.
Börja med att göra aiolin så att smakerna sätter sig
Saffransaioli
1 äggula
2 dl rapsolja
1-3 vitlökar
1 påse saffran
cayennepeppar
salt
Vispa ägget
Tillsätt oljan först droppvis sedan i tunn stråle under vispning tills en tjock sås bildas.
smaksätt med pressad vitlök, saffran, cayenne,salt
Fisksoppan
4 vitlöksklyftor
2 gulalökar
1 fänkål
1/4 rotselleri
3 msk tomatpure
3 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
2 dl torrt vitt vin
2-3 tomater
500g fisk torsk,sej, hokie
1 dl hackad persilja
Skala och skiva lök, vitlök och fänkål i fina skivor.
Skär rotsellerin i strimmlor.
Fräs lök och grönsakerna i smör någon minut.
Häll i tomatpure occh till sätt vatten vin och buljongen låt det små koka ca 15 min.
Skålla och skala tomaterna skär sedan tomaterna i mindre bitar.
Skär fisken i mindre bitar.
Häll i tomaterna och fisken i soppan och låt små koka ca 5min.
Strö över persiljan och servera med saffransaiolin.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ja, aioli i fisksoppa är verkligen pricken över fisken. Så gott, speciellt i klara soppor.
SvaraRaderaFisksoppa är ju så fantastiskt gott. Med aioli på toppen låter det supergott.
SvaraRaderaÖnskar dig en trevlig helg.
Ja aiolin gör nästan hela soppan
SvaraRaderaJag som är en riktig soppälskare ska passa på att göra den här någon kväll! Tror att den kommer att gå hem hos hela familjen.
SvaraRaderaHa en skön kväll!
Kramiz Madde
madde: hoppas det smakar
SvaraRaderaSå god soppan ser ut!!
SvaraRaderaÖnskar dig en riktigt God Jul
Jenny: Den är så god
SvaraRaderaÅh den verkar supergod!!
SvaraRaderaFisksoppa med aioli är ju aldrig fel!
SvaraRadera