Tänk i dag är det fjärde advent och jag har inte fått någon riktig julkänsla ännu.
Men idag hade jag tänk att göra lite julgodis och ska prova två nya recept Pistagefudge
och Renees drömkola. Ska klä granen och plocka fram lite söta tomtar så kanske julkänslan infinner sig.
Igår handlade jag Ängamarks julskinka den brukar vara jätte fin och god. Jag brukar koka skinkan för att skinkan blir smakrik och saftig. Sedan använder jag buljongen i matlagning under vintern. Jag har fryst buljongen i små burkar eller iskubslådan så att det är lätt att ta fram när man behöver.
Hur gör du med julskinkan?
Aftonbladet hade en intressant artikel om vilka julskinkor man ska undvika läs här..
Läste också en intressant artikel om nitrit i skinkan och hur det funkar i Finland tål att tänkas på läs här
Här är en annan artikel om nitrit
SV: Hoppas dina pistagefudge blev bra! :)
SvaraRaderapistagefudge lät gott//Britt
SvaraRaderaPistagefudgen blev jätte god
SvaraRaderaJa, "så mycket bättre" kommer vi också att sakna, det är ett riktigt bra program!
SvaraRaderaVildsvinsskinka hade vi mer än gärna haft hemma hos oss, tyvärr svårt att hitta...
Mårtensson: Håller med, håller med
SvaraRaderalåter gott med pistagefudge :)
SvaraRaderasv: jag bloggar men jag har bytt blogg pga. olika anledningar :)
du får ha en bra dag! kram
Hejsan,
SvaraRaderahoppas att ditt godis blev gott :-)
Jag köper numer färdigkokt skinka. Förr körde jag den klar i ugnen, men den jag bara behöver marinera passar mig perfekt.
Önskar dig en fortsatt trevlig vecka.
//Susanne
M: pistagen blev bra, ska följa din nya blogg så spännande.
SvaraRaderaLätta och goda recept:Godiset blev bra, Ha en riktigt bra vecka du med.