fredag 27 augusti 2010
Dill & Västerbottenbröd
Jag bakade det här brödet till vårat lilla kräftkalas, men det passar bra till soppa också. Jag använde dinkelsikt i stället för vetemjöl.
Receptet kommer i från tidningen Laga Lätt nr8 2010.
Baguetter 2 ST
50g jäst
6dl vatten
1 kruka hackad dill
1 påse riven Västerbottenost
11/2tsk salt
11-12dl vetemjöl
Värm vattnet till 37° och blanda i jästen.
Blanda dill, ost mjöl och salt arbeta ihop till en deg.
Låt jäsa under bakduk 1 timma
Sätt ugnen på 250°
Gör två baguetter lägg på plåt med bakplåtspapper
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min sänk till 225° efter 15 min
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Grymt gott bröd det här raring.
SvaraRadera/Maken
Åh, vad gott det låter med västerbottenost och dill i brödet.
SvaraRaderaJa gott var det även till sallad.
SvaraRadera