torsdag 25 januari 2018

Gourmetburgare med ädelost, päron och bacon.

I början av juni förra året var jag och maken på Öland och åt bl.a på restaurang Kalk i Löttorp se Ölands inlägget här..
Kalks specialitet är att de bakar sitt surdegsbröd och att de maler sitt eget kött. De har inriktat sig på olika sorters gourmet hamburgare. Det var goda hamburgare men både jag och maken hade önskat lite mer smak på våra olika varianter av burgare. Maken började experimentera när vi kom hem och han fick till två riktigt goda burgare i detta inlägg presenterar jag en av dessa.

Jag föredrar en hamburgare utan bröd eller bara nederdelen tycker det blir för mycket bröd annars.
Maken vill gärna ha 200 gram och jag 125 gram köttfärs.Om man vill lyxa till det lite extra, så är det gott med päroncider till gärna Somersby.

Gourmetburgare med ädelost, päron och bacon
125 gram högrevsfärs (salta och peppra vid stekning)
Huvudsallad
Hackad rödlök
Två tomatskivor (med salt och peppar)
Inlagd gurka
1 skiva (ca.3 mm ) Kvibille gräddädelost
Två skivor päron (av fastare sort)
Två skivor bacon (stekt)
ev en liten klick majonnäs i botten på salladen

Gourmetburgare med ädelost, päron och bacon
Rostat Brioche gourmé
Hackad rödlök
Huvudsallad
Två tomatskivor (med salt och peppar)
Inlagd gurka
200 gram högrevsfärs (salta och peppra vid stekning)
Två skivor (ca. 3 mm st.) Kvibille gräddädelost
Två skivor päron (av fastare sort)
Tre skivor bacon
Majonnäs på rostat Brioche gourmé

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter@millafunderar

6 kommentarer:

  1. Gu vad gott! Ädelost och päron är ju hur gott som helst ihop, och sedan på en burgare... Mums!
    Måste testas!

    SvaraRadera
  2. Blev grymt sugen på burgare nu, du!

    SvaraRadera
  3. Åh så gott med päron! Måste jag testa jag älskar frukt och bär i mat! Tack för inspiration!

    Kram Jenny

    SvaraRadera