Jag gillar verkligen saffran i mat, så här kommer en maträtt till med saffran :)
Saffranskyckling med apelsin 4 port ( inspiration från Vardag.nu)
1/2 purjolök
500 g kycklingfilé
Smör att steka i
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 dl vatten
1 kycklingbuljong
1/2 pkt saffran
1/2 apelsin
Salt, peppar
Maizena till redning
Strimla purjolöken
Skär kycklingen i mindre bitar.
Fräs löken mjuk tillsätt kycklingen och låt den steka några minuter.
Häll på grädde,mjölk, vatten, buljong och saffran.
Låt koka utan lock ca 10 min
Red av med Maizena till önskad konsistens på såsen.
Ta av från värmen och tillsätt rivet skal och saft av apelsinen.
Smaka av och tillsätt salt och peppar
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter@millafunderar
Så gott!!
SvaraRaderaJa den är riktigt god:)
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaOoo, det här skulle jag gilla!
SvaraRadera