onsdag 25 november 2015

Spenat och cheddarfylld kalkonfilé med saffransås

I dag är det mörkt och regnigt i Närke. Jag saknar den vita snön som var här härom dagen.
På söndag är det första advent och "saffrans" tiden börjar :) Jag gillar saffran i mat och i bakverk och under den här årstiden brukar jag laga en del mat med saffran i.
Min lilla kokvrå har under månadsutmaning november temat: saffran. Jag kom att tänka på den här rätten som känns lite lyxig. Jag blev inspirerad av Arla som hade recept på denna rätt för några år sedan, men sedan har jag gjort några små justeringar.

Spenat och cheddarfylld kalkonfilé med saffransås
500-600 g kalkonfilé
70 g färsk baby spenat
1 dl riven cheddar ost
1 msk sambal oelek
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 pkt saffran
salt
peppar
Sätt ugnen på 200°
Skölj spenaten och låt rinna av i ett durkslag
Skär kalkonen i ca 1 1/2 cm tjocka skivor
Ta hälften av spenaten och blanda med sambal och cheddar
Lägg blandningen på varje skiva och knyt i hop med ett ugnssnöre eller grillsnöre.
Blanda grädde, mjölk,saffran, salt, peppar
Lägg filerna i en ugnssäker form och häll över gräddblandningen.
Ställ i mitten av ugnen ca 25 min
Servera med ugnsrostad potatis, morot och resten av spenaten.


Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

10 kommentarer:

  1. Tack för ditt bidrag! Verkligen spännande recep...

    SvaraRadera
  2. Det här låter jättegott! Jag gillar både saffran och kalkon, och receptet verkar inte vara så svårt. Jag blir inspirerad att prova! :-)

    SvaraRadera
  3. Ja prova du kommer absolut att gilla det😊 Det svåraste i den här rätten är att knyta ihop fyllningen. Annars sköter den sig själv😉

    SvaraRadera
  4. Saffran är ju så otroligt gott i maten, vi är ju inga flitiga bagare men när det närmar sej julen så slår det oftast till. Så som det blev idag:)
    Bra tips med temalagningen, den har vi missat, där kan vi ju skicka in vår saffranssås vi bloggade om igår - tack!
    Ditt recept lägger vi i provamappen, låter allatidersgott:)

    Kram på er och hoppas ni får en fin första advent!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut att ni ska lämna in såsen så fler får ta del av den :)
      Ni kommer absolut att gilla denna rätt
      Ha det gott

      Radera
  5. Det här både låter och ser minsann gott ut. Vi lägger receptet bakom örat. :)
    Vi använder också nuförtiden mycket saffran i matlagningen och nu senast i en smakrik sås med rödspätta i som blev vårt bidrag till saffranstemat.
    Ha en fin adventstid, kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad spännande till rödspätta det ska jag kolla in😊

      Radera