Idag provade jag att göra kokosplättar lite svåra att steka men efter en stund fick jag in rätta knycken. Smeten blir rätt tjock, så man får klicka ut smeten med en sked.
Smaken är inte så stor skillnad mot vanliga plättar konsistensen är lite annorlunda om de blir för tjocka (som ugnspannkaka)
Man blev behagligt mätt vi åt blåbär och grädde till.
Inspiration har jag fått från bloggen 56kilo
6 ägg
3 1/2 dl mjölk
3 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
1 krm salt
Smör att steka i
Ett annat gott pannkaka recept finns här..
Recept på Våfflor finns här...
Kokosmjöl har jag handlat på bodystore.com, men har även sett det på Hälsokraftbutikerna.
Hittade ett annat recept på kokospannkaka, utan fiberhusk, som jag tänkte prova i helgen.
SvaraRaderaSpännande, fiberhusk gör att det det blir tjockare smet och är bra för magen.
SvaraRaderaHa det bra
Vad kul att du hittade ett recept som föll dig i smaken. Jag blev nyfiken på kokosnötsmjöl!!!Hittar man det i mataffären?Eller hälsokost?
SvaraRaderaLåter mycket intressant för oss GI-are, då kan ju vi också äta plättar:) (Som om vi var helt galna i plättar?) Undrar också över kokosnötsmjölet, vart hittar man det?
SvaraRaderaKokosmjöl har jag handlat på bodystore.com, men har även sett det på Hälsokraftbutikerna och i Örebro finns det på Stadsträdgården.
SvaraRaderaLycka till
Det både ser ut och låter gott! :)
SvaraRaderaSer jättegott ut, jag ska absolut prova receptet!
SvaraRaderaJag blir konstigt nog sugen på pannkakor ibland, nu när jag äter GI/LCHF - det blev jag aldrig innan :)
Hittade nyss din blogg men ser att det finns en massa recept som jag blir nyfiken på, så jag lägger till dig i min blogglista och återkommer! :)
Välkommen tillbaka.
SvaraRaderaÅh så gott!
SvaraRaderaHittade precis det här receptet.. Ska nog testa. ;)
SvaraRadera