Hade turen att få tag i ekologisk lammfärs och gjorde denna riktigt goda lammfärsgryta. Inspiration har jag fått från gruppen Ekonomisk matsedel på fb. I detta recept har jag inte exakta mått på kryddorna utan använd dina smaklökar, så du får den smak du vill ha.
Lammfärsgryta med smak från Marocko (4 port +)
500g lammfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1st röd chili
1 fpk krossade tomater
1 fpk kikärtor
salt
paprikapulver
spiskummin
kanel
kardemumma
koriander
1/2-1 pkt saffran
russin
Hacka löken.
Stek lök och färs
Hacka chilin och ha kvar ev lite kärnor och ha i färsen.
Tillsätt pressad vitlök och övriga kryddor och krossade tomater
Ha i lite saffran i taget i grytan och smaka av.
Låt små puttra 10 min
Ha i kikärtorna och strö på lite russin servera med t.ex matvete och sallad
Önskar dig en fin vecka
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar
Låter riktigt gott!
SvaraRaderaFin vecka till dig med! Kram Birgitta
Tack desamma:)
RaderaDen ska jag prova att göra! Något med lamm OCH kikärtor i kan väl aldrig bli fel:)?!
SvaraRaderaRiktigt gott:)
RaderaMums vad gott! Älskar färs i alla former!
SvaraRaderaKram Jenny
Ja det är inte fel:)
Radera