söndag 25 februari 2018

Gryta med glögg

När glöggsäsongen är här brukar jag kolla in systembolaget var de har för ekologiska vinglöggs alternativ. Denna gång köpte jag ett tyskt alternativ som även hade dragit ner på sockermängden kommer inte i skrivande stund på vad det hette. Men den glöggen gillade jag inte det var strävt och hade för lite smak. Jag ville inte slänga glöggen utan gjorde en fantastisk god gryta på den istället.
Nu under vintern passar det ju extra bra med mustiga grytor.

Gryta med glögg
600 gram grytbitar av nöt
2 dl glögg
1/2 dl soja (Japansk)
2 dl vatten
1 st köttbuljong
8 st enbär
2 st lagerblad
1-2 tsk rosmarin
1-2 st gul lök
200 gram champinjoner, färska
11/2 dl grädde
peppar
salt
smör
mjöl eller maizena till redning
Bryn köttbitar i omgångar i smör tillsammans med hackad lök.
Häll glögg, soja, vatten och buljong över köttet och tillsätt lätt krossade enbär, lagerblad och rosmarin. 
Täck grytan med lock och låt koka på svag värme tills köttet är mört, ca 1 timme.
Skiva champinjonerna och lägg ner det i grytan och häll på grädden låt det koka ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar.
Red av med mjöl/maizena och låt puttra 5 min till.
Servera med potatis och lingon

Önskar er en skön söndag
Kram Milla
Följ mig gärna på Intagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar

2 kommentarer: